Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Έλον Μάσκ: Το tweet για τον Λυκούργο

12.10.2023, 10:11

Ακόμα ένα tweet του επιχειρηματία σχετικά με την Ελλάδα και τον νομοθέτης της αρχαίας Σπάρτης

Για ακόμη μια φορά, ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ δείχνει την αγάπη και τον θαυμασμού του στην χώρα και την ιστορία μας, με μία ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στην πλατφόρμα X.

Στην δημοσίευση του αναφέρεται στον νομοθέτη Λυκούργο, που καθιέρωσε τον στρατιωτικό προσανατολισμό της σπαρτιατικής κοινωνίας. Επικεντρώνεται στην σκληραγώγηση και την πειθαρχία που εμπνέουν οι θεωρίες του, και αναφέρει συγκεκριμένα πως «η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους».

«Σχετικά με τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης. Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μεταμόρφωναν το κράτος και θα έκαναν τους πολίτες, τους μεγαλύτερους πολεμιστές στην ιστορία.

Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν. Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τον τελικά να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε από την πείνα. Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους»