Ηράκλειο: 15oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Εναντιώνονται στο πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» οι κυνηγοί της Κρήτης

12.02.2024, 13:52

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Δωδεξανήσου

Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου (Α΄ ΚΟΚΔ) σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι Νόμος 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς (ΑΡΓΟΣ), έχει ένα γραφειοκρατικό, τιμωρητικό και εισπρακτικό χαρακτήρα, που από τη μία δεν προστατεύει τα ίδια τα ζώα, και από την άλλη δημιουργεί συνθήκες ενός ιδιότυπου «εκβιασμού», εις βάρος των πολιτών που συμβιώνουν με κατοικίδια ζώα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας:

Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου (Α΄ ΚΟΚΔ) , όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, έχει δηλώσει εξαρχής ότι ο Νόμος 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς (ΑΡΓΟΣ), έχει ένα γραφειοκρατικό, τιμωρητικό και εισπρακτικό χαρακτήρα, που από τη μία δεν προστατεύει τα ίδια τα ζώα, και από την άλλη δημιουργεί συνθήκες ενός ιδιότυπου «εκβιασμού», εις βάρος των πολιτών που συμβιώνουν με κατοικίδια ζώα.

Η Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, επιμένει να αγνοεί όλες τις κοινωνικές ενστάσεις και παρατηρήσεις κι έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΚΟΚΔ αποφάσισε να διερευνήσει το ενδεχόμενο της προσφυγής στη δικαιοσύνη ώστε να επιτύχει την αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

Στα πλαίσια της απόφασης αυτής, η Α΄ ΚΟΚΔ ήρθε σε επαφή με νομικούς ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Από τις επαφές αυτές προέκυψε ότι δυστυχώς δεν παρέχεται η δυνατότητα μιας τέτοιας νομικής ενέργειας κατά ενός ψηφισμένου -από το 2021- Νόμου, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Συνεπώς, η Α΄ ΚΟΚΔ, αναγκαστικά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση ν’ αναμένει την εφαρμογή του Νόμου και την επιβολή του πρώτου προστίμου, ώστε να υπάρξει τελικά η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα όμως, είναι σε επαφή και συνεργασία με τις άλλες κυνηγετικές οργανώσεις, καθώς και με άλλους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, οι οποίοι εναντιώνονται στις διατάξεις του Νόμου ΑΡΓΟΣ, με στόχο την ανατροπή του.

ΥΓ. Η Α΄ ΚΟΚΔ θα ενημερώνει για όλες τις ενέργειες της κατά της εφαρμογής του νόμου ΑΡΓΟΣ.