Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

26.10.2023, 9:56

Στην Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου 

Με την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, που έγινε στις 8 το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, άρχισαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος της Βουλής.

Στις 11 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στη 1.30 μ.μ.θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Αύριο θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη αύριο και το Σάββατο για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ