Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Επέστρεψε Κύπρο η ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για Γάζα

04.04.2024, 10:53

Mετά το θάνατο εργαζομένων της WCK

Μια θαλάσσια νηοπομπή τροφίμων για τη Γάζα επέστρεψε στην Κύπρο την Τετάρτη μετά τον θάνατο εργαζομένων της World Central Kitchen (WCK) από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας.

Ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε 240 τόνους τροφίμων, που προορίζονταν για τους κατοίκους του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, επέστρεψε στη Λάρνακα της Κύπρου μετά τη φονική επίθεση, ρίχνοντας άγκυρα ακριβώς έξω από το λιμάνι. Ένα δεύτερο πλοίο, το Open Arms που ανήκει σε μια ισπανική ΜΚΟ που συνεργάζεται με την WCK, έφτασε νωρίτερα.

Η μη παραδοθείσα βοήθεια ήταν μέρος μιας αποστολής περίπου 340 τόνων που στάλθηκε στη Γάζα από την Κύπρο στις 30 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ που σκοτώθηκαν στη Γάζα είχαν μόλις ολοκληρώσει την εκφόρτωση 100 τόνων από μια φορτηγίδα, που είχε επίσης σταλεί από την Κύπρο.

Διακοπή αποστολών

Η WCK, που δραστηριοποιείται στη Γάζα από τον Οκτώβριο, έχει διακόψει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή μετά την αιματηρή επίθεση και γύρισε τα πλοία βοήθειας πίσω στην Κύπρο.

Η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms, η οποία διέθεσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος για τις δύο αποστολές που διοργάνωσε η WCK, έβγαλε μια ομαδική φωτογραφία των ακτιβιστών που φορούσαν μπλουζάκια της WCK και αγκαλιάζονταν μεταξύ τους στην πλώρη του πλοίου κατά τη διάρκεια του πλου του προς την Κύπρο.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Επίθεση 26χρονου σε αστυνομικούς σε οδόφραγμα

ΠΟΥ: Περίπου 9.000 ασθενείς χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας