Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αυτοδιοικητικές 2023: Προσβάσιμα τα εκλογικά κέντρα στα ΑμΕΑ

07.10.2023, 11:32

Εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναιών θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα εκλογικά κέντρα

Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, περίπου 230 εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων θα βρεθούν αύριο Κυριακή στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, με κινητικές δυσκολίες, αλλά και ηλικιωμένων, καθώς και εγκύων, που θα προσέλθουν στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να αποφευχθεί η αναμονή ή οποιαδήποτε πρόκληση ταλαιπωρίας. Θα διασκορπιστούν σε 917 εκλογικά κέντρα του δήμου και θα οδηγούν τα άτομα με ιδιαίτερη ανάγκη, είτε στις αίθουσες που διαθέτουν ράμπες και αναβατόρια, είτε στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί για τη διευκόλυνσή τους.

Η διαδικασία οργανώθηκε για πρώτη φορά από τον δήμο Αθηναίων στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου όπου και διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στην προσέλευση ΑμεΑ στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, γεγονός που αποδίδεται στο ότι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να ασκήσουν με μεγαλύτερη ευκολία το εκλογικό τους δικαίωμα.