Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

260KMemories Festival: Με επιτυχία η 1η συμμετοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

14.05.2024, 20:06

Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στις 10-12 Μαΐου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στο 2ο φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού και εμπειριών, μία διοργάνωση του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, 10-12 Μαΐου 2024.

Στο Φεστιβάλ ο Δήμος μας έδωσε το παρών με δικό του περίπτερο σε μία προσπάθεια να αναδείξει την ποικιλία εμπειριών, που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός μας στον επισκέπτη.

Η πρώτη αυτή εμφάνιση συνέπεσε με την πιλοτική παρουσίαση του καινούργιου μας τουριστικού λογότυπου.

φεστιβάλ ενναλακτικού τουρισμού

Από το περίπτερο του Δήμου οι επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό για τον πολιτισμό, την ιστορία, τα αξιοθέατα, τις περιπατητικές διαδρομές, τους αγώνες δρόμου και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρθηκαν από το περίπτερο του Δήμου μας κεράσματα με παραδοσιακά καλιτσούνια και αμυγδαλωτά από την Κάντανο και αναψυκτικά με Ιαματικό νερό Τεμενίων. Ο ενθουσιασμός όσων κεράστηκαν ήταν έκδηλος λόγω της αυθεντικότητας και της αγνότητας των γεύσεων. Τα θετικά σχόλια συνεχίζονταν όταν οι επισκέπτες, που δεν γνώριζαν τον προορισμό μας, μάθαιναν για τα μονοπάτια, τις βυζαντινές εκκλησίες, τους αγώνες δρόμου, τα χωριά μας και πολλά ακόμα στα οποία μπορούν να περιηγηθούν.

φεστιβάλ ενναλακτικού τουρισμού

Η επιτυχία της έκθεσης αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών επιβεβαιώνει τη μεγάλη και ανερχόμενη ζήτηση στον τουριστικό κλάδο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αλλά και για αυθεντικές εμπειρίες.

Ο Δήμος μας έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που μπορούν να τον καταστήσουν πρωταγωνιστή σε αυτές τις μορφές τουρισμού.

Η καινούργια τουριστική μας καμπάνια σε συνδυασμό με την περαιτέρω παρουσία μας σε παρόμοιες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν στόχο να αναδείξουν την περιοχή μας σε κορυφαίο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

φεστιβάλ ενναλακτικού τουρισμού

Στο περίπτερο μας είχαν συνεχή παρουσία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Στέλιος Καλογρίδης, η εξωτερική συνεργάτης σε θέματα προβολής του Δήμου, Ισιδώρα Λιάκου και η Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου σε αρχιτεκτονικά θέματα Ζωή Βασιλοκωνσταντάκη. Στο περίπτερο φυσικά παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Τωμαδάκης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας Κατερίνα Σαρικάκη.

φεστιβάλ ενναλακτικού τουρισμού

Στο φεστιβάλ το παρών έδωσαν οι:

Βουλευτές Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μπαλαντίνος Σπυρος και Φλεμετάκης Στράτος, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Χανίων Νεκτάριος Ψαρουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Χανίων Στέλιος Μιχαηλάκης και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Θεοπίστη Κρυσταλλίδου και Δημήτρης Τσιόδρας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Καντάνου Αντώνη Καστρινάκη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας Πλατείας, για την προσφορά των καλιτσουνιών, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καντάνου Ιωάννη Κοντεκάκη, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου Κοντεκάκη, για την προσφορά αμυγδαλωτών και τον Ιωάννη Γαροφαλάκη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Τεμένια ΙΚΕ για την προσφορά των ιαματικών αναψυκτικών.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Χανίων και τον ειδικό συνεργάτη Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μανώλη Ντουκάκη, για την φιλοξενίας τους στην έκθεση εναλλακτικού Τουρισμού. Όπως επίσης τον ειδικό συνεργάτη της Περιφέρειας σε θέματα πολιτισμού Δημήτρη Μιχελογιάννη για την προβολή των μονοπατιών του Δήμου μας στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σήμα κινδύνου για λειψυδρία εκπέμπει ο Δήμος Καντάνου Σελίνου 

Δράσεις Καθαρισμού στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο της δράσης “Let’s do it Greece!” 

Δήμος Καντάνου – Σελίνου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 20ος Δρόμος Υγείας 7χλμ