Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Εύβοια: Διαμαρτυρία για το εργατικό δυστύχημα

13.02.2024, 0:35

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας έξω από το εργοστάσιο που σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα

Ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του σε εργοστάσιο στο Βασιλικό Ευβοίας κατά τη διάρκεια εργασιών και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας άνδρας.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους στη «SABO S.A.», όπως και κάθε άλλης επιχείρησης, να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ενωμένοι, με τον αγώνα τους να προστατέψουν τις ζωές και τη δουλειά τους.

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας και άλλων Σωματείων της περιοχής, βρέθηκαν στη πύλη της επιχείρησης «SABO S.A.» από τα ξημερώματα, συζητώντας με τους εργαζόμενους για το εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας συνάδελφος και να τραυματιστεί σοβαρά ακόμα ένας.

εργατικό δυστύχημα Εύβοια

Τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου

Το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο Μετάλλου αποστείλαμε αίτημα προς την Διοίκηση της επιχείρησης με το οποίο ζητάμε τα αυτονόητα:

  • Να μη λειτουργήσει καμία δραστηριότητα του Ομίλου (εργοστάσια, εξωτερικά συνεργεία κτλ) καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα που κηδεύεται ο συνάδελφος που έχασε τη ζωή του.
  • Να οριστεί άμεσα –εντός των επόμενων ημερών- συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας, του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!

Απαιτούμε:

  • Να διαλευκανθούν σε βάθος οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες. Ούτε σκέψη για φόρτωμα των ευθυνών στους συναδέλφους, για επίκληση της «ατομικής ευθύνης» ή του «ανθρώπινου λάθους».
  • Με ευθύνη της εταιρείας να αποζημιωθεί η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, να αποκατασταθεί η υγεία του τραυματία και να αποζημιωθεί στο ακέραιο για όσο διάστημα χρειαστεί να λείψει από την εργασία του, για όλες τις θεραπείες που ενδεχομένως θα χρειαστούν.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους στη «SABO S.A.», όπως και κάθε άλλης επιχείρησης, να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ενωμένοι, με τον αγώνα τους να προστατέψουν τις ζωές και τη δουλειά τους.