Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Εύβοια: Εντοπίστηκε φάλαινα στην παραλία της Δροσιάς (βίντεο)

04.04.2024, 18:44

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα έπλεε κοντά στις ακτές των Ηλίων

Η φάλαινα που εντοπίστηκε λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα να πλέει κοντά στις ακτές των Ηλίων, εμφανίστηκε σε ακόμη μια παραλία της Εύβοιας στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Αυτή τη φορά το ευμεγέθες θηλαστικό εμφανίστηκε στην παραλία της Δροσιάς.

Μπροστά στο απίστευτο θέαμα βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου πολίτης, όταν είδε τη φάλαινα φυσητήρα να κολυμπά λίγα μέτρα από την παραλία.

Συγκεκριμένα όπως περιέγραψε στο evima.gr, o Δ.Α «είδα ένα τεράστιο ψαρί στην περιοχή Ήλια στη Βόρεια Εύβοια, να κολυμπάει μέσα στη θάλασσα, όταν πλησίασα είδα πως ήταν φάλαινα».

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω τραβήχτηκε από τον ίδιο

Εργάζεται στο εργοτάξιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η φάλαινα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το είδος «Σιφιός» και φαίνεται ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ίσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

Οι φυσητήρες (Physeter macrocephalus), το τρίτο μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο που έχει καταγραφεί ποτέ, έχουν βρει στις ελληνικές θάλασσες ένα ιδανικό «σπίτι», όπως αναφέρει το WWF.

Οι ανώτεροι αυτοί θηρευτές της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας και ρυθμιστές της υγείας του θαλάσσιου περιβάλλοντος απειλούνται με εξαφάνιση. Ανθρωπογενείς ήχοι όπως οι ήχοι από τις σεισμικές έρευνες για έρευνα υδρογονανθράκων, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις προπέλες των σκαφών, προκαλούν θανατηφόρους τραυματισμούς. Η κλιματική αλλαγή, η αλιεία με παρασυρόμενα αφρόδιχτα και η ρύπανση των θαλασσών από πετρελαιοκηλίδες ή από την κατάποση πλαστικών, έχουν ολέθριες συνέπειες για την ίδια τους την επιβίωση.

Πηγή: evima.gr

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Δελφίνι κολυμπάει ανοιχτά της Χαλκίδας (βίντεο)

Νορβηγία: Ψαράς εντόπισε νεκρή φάλαινα που έμοιαζε… με μπαλόνι

Φωτογράφοι κατέγραψαν για πρώτη φορά δυο φάλαινες να κάνουν σεξ