Ηράκλειο: 25oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Φεστιβάλ Πολιτισμού στο Βενεράτο, με μαγειρέματα, καλό κρασί και χορούς

10.06.2024, 13:41

Το Φεστιβάλ το διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου

Ένα μοναδικό Φεστιβάλ Πολιτισμούμε ελεύθερη είσοδο για το κοινό– πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βενεράτο του Δήμου Ηρακλείου από την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως Κυριακή 16 του μήνα.

Το Φεστιβάλ το διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου Απόλλων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου.

Στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται:

-Μαγειρέματα,

-Ξενάγηση στη Μονή Παλιανής,

-Ξενάγηση στα Μινωικά πατητήρια,

-Γευσιγνωσία κρασιών από τα οινοποιία της περιοχής,

-Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ: Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου από την κεντρική πλατεία του χωριού με τα μαγειρέματα. Θα παρουσιαστούν πιάτα της Κρητικής κουζίνας και μη, μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού. Όσοι βρεθούν θα δοκιμάσουν και εξαιρετικά κρασιά της περιοχής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: Το Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Ιερά Μονής Παλιανής με ξενάγηση, επίσκεψη στην αρχαία ελιά και στα μινωικά πατητήρια ενώ ο οινολόγος Γιάννης Χαρκούτσης θα μιλήσει για τις ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στην περιοχή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού από τους οινοποιούς της περιοχή μας, στην υπέροχη πλατεία της Ακρας με θέα τους απέραντους αμπελώνες της περιοχής ,Ειδικοί θα δίνουν πληροφορίες για την κάθε ποικιλία κρασιού και τα χαρακτηριστικά του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ: Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων με γεύσεις και αρώματα θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού με χορούς από την Κρήτη, την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, τον Πόντο και την Μικρά Ασία.

Πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Τύχη «βουνό» είχε η οδηγός που γλίτωσε από τη σφαίρα

Δήμος Ηρακλείου: Υπεγράφη η σύμβαση χρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Η ορθή διαχείριση του νερού κατά την αρδευτική περίοδο στο επίκεντρο σύσκεψης στο Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο τρεις αστυνομικοί – Δύο συλλήψεις για την επίθεση