Ηράκλειο: 29oC

Συνταγή: Φέτα πανέ με σάλτσα σύκου

02.10.2024, 4:40

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Η παναρισμένη φέτα με τη χρυσαφένια, τραγανή κρούστα δένει πολύ ωραία με τη σάλτσα σύκου σε ένα αλμυρόγλυκο μεζεδάκι από τα λίγα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη φέτα

  • 6 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 60 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός)
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μεγάλους κύβους των 3 εκ.
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα σύκου

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα σύκο
  • 4 ώριμα σύκα φρέσκα, ξεφλουδισμένα και λιωμένα με το πιρούνι
  • 30 ml βαλσαμικό ξίδι
  • 100 ml ζεστό νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Φέτα

  1. Για να φτιάξουμε φέτα πανέ με σάλτσα σύκου, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολάκι, το τυρί κρέμα, το γάλα, 50 ml νερό και τον δυόσμο.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  3. Σε τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  4. Και σε ένα τέταρτο βάζουμε τα αυγά.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει καλά τον πυθμένα του και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Περνάμε έναν έναν τους κύβους φέτας από το αλεύρι, τους τινάζουμε ελαφρώς.
  7. Στη συνέχεια, τους βουτάμε στο μείγμα του τυριού κρέμας, καλύπτοντάς τους απ’ όλες τις μεριές.
  8. Τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
  9. Τέλος, τους βουτάμε γρήγορα στο αυγό.
  10. Τους ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι, σε δόσεις, και τους τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα.
  11. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  12. Τους σερβίρουμε καυτούς.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Σερβίρουμε τους κύβους φέτας ζεστούς και συνοδεύουμε με τη σάλτσα σύκου.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα