Ηράκλειο: 31oC

Συνταγή: Φοκάτσια με κιμά

14.02.2025, 1:30

Τα υλικά και η εκτέλεση

Η φοκάτσια είναι ακόμα πιο νόστιμη και από την αγαπημένη σας πίτσα! Δοκιμάστε την!

Υλικά

Για τη focaccia

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. (περίπου) χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή χοιρινό)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη

  • Ξεκινάμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
  • Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
  • Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.
  • Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε λίγο με τα δάχτυλα.
  • Την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για τη φοκάτσια να ξεκουραστεί κοντά σε ζεστό σημείο και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  • Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον ανοίγουμε με τα δάχτυλα να μην είναι κολλημένος αλλά μικρά μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το θυμάρι, 4 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν όσο φουσκώνει η ζύμη.

Για το στήσιμο

  • Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και ακουμπάμε τη ζύμη.
  • Σπρώχνοντας με τα δάχτυλα δίνουμε οβάλ σχήμα με λεπτό πάχος.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  • Στραγγίζουμε τα μαριναρισμένα υλικά και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Πασπαλίζουμε τη γέμιση πάνω στη λεπτή ζύμη.
  • Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα.
  • Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά.
  • Ξαναβυθίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Ιπποκράτειο: Ποινική δίωξη στον διευθυντική της καρδιοχειρουργικής μετά την καταγγελία για «φακελάκι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Αθλητικά

Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ ο Κριστιάνο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυκατοικία σωφρονιστικού υπαλλήλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Style

«Fury»: Νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με πρωταγωνιστή τον Όσκαρ Άιζακ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Τα ρωσικά drones που κατέρριψε η Πολωνία (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πηγάδι – Είχε πάει να ποτίσει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Style

Η Reservoir Media απέκτησε τον κατάλογο του Μάιλς Ντέιβις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

«Το παιδί μου ζει από θαύμα»: Σοκάρουν οι φωτογραφίες του 13χρονου που έφαγε ξύλο με μπετόβεργες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Αμυντικά

Οι νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ μετά τις έκτακτες κρίσεις στο ΚΥΣΕΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Υγεία

Ανησυχητική μελέτη: Κορωνοϊός και γρίπη «ξυπνούν» καρκινικά κύτταρα

Διαβάστε περισσότερα