Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

16.05.2024, 23:06

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία

Με την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήδη να «τρέχει» οι υπόχρεοι διαπιστώνουν πως όχι μόνον τα εισοδήματά τους είναι προσυμπληρωμένα, αλλά και «προσωρινά» εκκαθαριστικά έχουν αναρτηθεί.

Φέτος, για πρώτη φορά, πάνω από 1,3 εκατ. φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους, αφού θα είναι προσυμπληρωμένη από την ΑΑΔΕ με το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει.

Οι φορολογούμενοι που, με βάση τα στοιχεία τους, έχουν επιλεγεί για την παραπάνω διαδικασία, θα λάβουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ στο e-mail τους, στη θυρίδα «Τα Μηνύματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE και στο myAADEapp.

Εφόσον οι φορολογούμενοι αυτοί θεωρούν ότι τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προσυμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την ΑΑΔΕ, με εσωτερική διαδικασία, την Τρίτη 2/7/2024, μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν νωρίτερα τη δήλωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τίθεται σε ισχύ στις λαϊκές αγορές

Φορολογικές δηλώσεις: Έξι στους 10 δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ξεκινά η μάχη για τα τεκμήρια με 3 «κλικ»