Ηράκλειο: 26oC

Φρουί γλασέ πορτοκάλι με σοκολάτα

29.09.2024, 0:41

Με 4 απλά υλικά

Αυτά τα φρουί γλασέ μπαστουνάκια πορτοκαλιού, είναι τόσο αρωματικά, τόσο γευστικά και τόσο ακαταμάχητα, που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Υλικά

  • 6 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Για τα φρουί γλασέ πορτοκάλι

  • Διαλέγουμε πορτοκάλια με φλούδα σφιχτή και χοντρή χωρίς χτυπήματα.
  • Πλένουμε τα πορτοκάλια.
  • Ελαφρά ξύνουμε την εξωτερική φλούδα στο τρίφτη.
  • Αφαιρούμε λεπτή φέτα στην κορυφή και στην βάση του πορτοκαλιού.
  • Χαράζουμε κάθετα το πορτοκάλι σε 4-6 σημεία.
  • Με προσοχή αποκολλάμε τη φλούδα από το φρούτο.
  • Κάθε φλούδα την κόβουμε σε μπαστουνάκι κατά μήκος με πάχος όχι μεγαλύτερο του ενός εκατοστού.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Αν θέλετε να φύγει τελείως η πίκρα του πορτοκαλιού επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με καθαρό νερό. Εμένα μου αρέσει να τα ξεπικρίζω μόνο μια φορά γιατί κρατάνε όλο το άρωμα και την ένταση που έχει η γεύση της φλούδας.
  • Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός.
  • Τα ακουμπάμε πάνω σε πετσέτα καθαρή να στραγγίσουν.
  • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 10′.
  • Τότε προσθέτουμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε για περίπου 50′ μέχρι να γλασάρουν οι φλούδες πορτοκαλιού.
  • Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με τρυπητή κουτάλα.
  • Φυλάμε το σιρόπι για άλλες χρήσεις, λικέρ, κέικ, πορτοκαλόπιτα κλπ.
  • Ακουμπάμε τα μπαστουνάκια πάνω σε σχάρα να στραγγίσουν.
  • Τα μισά μπαστουνάκια τα κυλάμε αμέσως όσο ακόμα είναι λίγο υγρά σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα σερβίρουμε σαν φρουί γλασέ. Τα άλλα μισά τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα, ίσως και λίγο παραπάνω, αν τα αγγίζουμε και βλέπουμε ότι οι φλούδες είναι ακόμα υγρές. Οι φλούδες πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
  • Μπορείτε να ακουμπήσετε τη σχάρα σε ταψί και να τα αφήσετε στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα να στεγνώσουν καλά.

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε πικρή σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα ένα ένα μπαστουνάκι πορτοκαλιού.
  • Τα ντύνουμε με σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 1 ώρα
Υγεία

Πόσο ασφαλές είναι να τρώμε τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα – Αγροτικό καρφώθηκε σε στάση λεωφορείου (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη: Το δημογραφικό αλλάζει τις δυναμικές των σχολείων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Λαμία: Δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά λόγω των ισχυρών ανέμων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Mίσθωνε βοσκοτόπι για το κοπάδι της… 480 χιλιόμετρα μακριά!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κρήτη

Έλος Κισσάμου: Πεταμένο σε χωράφι στο Ελαφονήσι εντοπίστηκε το όπλο του εγκλήματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Μοσχάτο: Παρέα 15 ατόμων ξυλοκόπησε ανήλικο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ηράκλειο

Ηράκλειο: 32χρονη κατήγγειλε 59χρονο για βιασμό – Συνελήφθη και επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Βραζιλία: Μυστηριώδης θάνατος influencer, εκκολαπτόμενης πολιτικού

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →