Με 4 απλά υλικά
Αυτά τα φρουί γλασέ μπαστουνάκια πορτοκαλιού, είναι τόσο αρωματικά, τόσο γευστικά και τόσο ακαταμάχητα, που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.
Υλικά
- 6 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
- 6 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
Για τα φρουί γλασέ πορτοκάλι
- Διαλέγουμε πορτοκάλια με φλούδα σφιχτή και χοντρή χωρίς χτυπήματα.
- Πλένουμε τα πορτοκάλια.
- Ελαφρά ξύνουμε την εξωτερική φλούδα στο τρίφτη.
- Αφαιρούμε λεπτή φέτα στην κορυφή και στην βάση του πορτοκαλιού.
- Χαράζουμε κάθετα το πορτοκάλι σε 4-6 σημεία.
- Με προσοχή αποκολλάμε τη φλούδα από το φρούτο.
- Κάθε φλούδα την κόβουμε σε μπαστουνάκι κατά μήκος με πάχος όχι μεγαλύτερο του ενός εκατοστού.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Αν θέλετε να φύγει τελείως η πίκρα του πορτοκαλιού επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με καθαρό νερό. Εμένα μου αρέσει να τα ξεπικρίζω μόνο μια φορά γιατί κρατάνε όλο το άρωμα και την ένταση που έχει η γεύση της φλούδας.
- Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός.
- Τα ακουμπάμε πάνω σε πετσέτα καθαρή να στραγγίσουν.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 10′.
- Τότε προσθέτουμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε για περίπου 50′ μέχρι να γλασάρουν οι φλούδες πορτοκαλιού.
- Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με τρυπητή κουτάλα.
- Φυλάμε το σιρόπι για άλλες χρήσεις, λικέρ, κέικ, πορτοκαλόπιτα κλπ.
- Ακουμπάμε τα μπαστουνάκια πάνω σε σχάρα να στραγγίσουν.
- Τα μισά μπαστουνάκια τα κυλάμε αμέσως όσο ακόμα είναι λίγο υγρά σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα σερβίρουμε σαν φρουί γλασέ. Τα άλλα μισά τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα, ίσως και λίγο παραπάνω, αν τα αγγίζουμε και βλέπουμε ότι οι φλούδες είναι ακόμα υγρές. Οι φλούδες πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
- Μπορείτε να ακουμπήσετε τη σχάρα σε ταψί και να τα αφήσετε στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα να στεγνώσουν καλά.
Για την επικάλυψη
- Λιώνουμε πικρή σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα ένα ένα μπαστουνάκι πορτοκαλιού.
- Τα ντύνουμε με σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή: argiro.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου