Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα από πουρέ

27.01.2024, 0:54

Με πουρέ πατάτας, η κρούστα γίνεται αδιανόητα τραγανή και νόστιμη

Οι φτερούγες είναι από τα πιο παρεξηγημένα, αλλά και από τα πιο δημοφιλή μέρη του κοτόπουλου. Το έχουμε συνδυάσει κυρίως με πιο απνθυγιεινή διατροφή, στο χέρι μας είναι όμως να το φέρνουμε σε επαφή με πιο προσεγμένα υλικά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.

Βήμα 2

Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμαίου πουρέ με το αλεύρι. Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Βήμα 4

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’.

Βήμα 5

Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Υλικά

    • Μερίδες: 2
    • 6 φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στα 2 για να βγουν 12 κομμάτια
    • λάδι για τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα

    • 150 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
    • 150 ml ξίδι από λευκό κρασί

Για το ντιπ πιπεριάς χαλαπένιο (JALAPENO)

    • 100 γρ. πιπεριά χαλαπένιο σε πίκλες, καλά στεγνωμένες
    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για την κρούστα

  • 75 γρ. στιγμιαίο πουρέ πατάτας
  • 75 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι

Συνταγή: Max Haley – Φωτογραφία: Mowie Kay

πριν από 1 ώρα
Style

Πώς να φτιάξετε κλασικά μελομακάρονα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Super League: Η ταυτότητα της 15ης αγωνιστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

ΟΦΗ: Εξαιρετικός στην «Αγιά Σοφιά», έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Η ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: «Όποιος είναι νόμιμος, δεν φοβάται»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Όλα τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα 3 ζώδια, το 2026 θα είναι η χρονιά σου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση Μάλαμα – Η ανάρτησή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Υγεία

Γρίπη: Τα SOS των ειδικών για μετάδοση στις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 40χρονη σύντροφό του και έπεσε από την ταράτσα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

«Μύρισαν» Χριστούγεννα στις Κάτω Ασίτες – Φωτίστηκε το δέντρο στην κεντρική πλατεία (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →