Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Γαλλία: Ταραχές στην αγροτική έκθεση παρουσία Εμανουέλ Μακρόν

24.02.2024, 17:30

Δεν ήθελαν ο Μακρόν να κάνει βόλτα στην αγροτική έκθεση

Αγροτική έκθεση πραγματοποιείται στο Παρίσι και ήδη προκλήθηκαν ταραχές με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην έκθεση, καθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχει εγκαινιαστεί κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 10 η ώρα Ελλάδας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αυτή τη στιγμή ουσιαστικά αυτοσχεδιάζει το πρόγραμμά του στην αγροτική έκθεση, μιλώντας απευθείας με τους αγρότες. Το πρωί είχε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των συνδικάτων και αμέσως μετά έδωσε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για το τι μπορεί να κάνει άμεσα και τώρα ενώ αυτή τη στιγμή μιλάει με τους αγρότες.

Ορισμένες παρεμβάσεις των αγροτών είναι εξαιρετικά συγκινητικές και μάλιστα, ένας από αυτούς του είπε για το ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι αμέσως από την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα υπάρξει ένα ταμείο άμεσης βοήθειας για ορισμένους τομείς που είναι σε απελπιστική κατάσταση για ορισμένους τουλάχιστον αγρότες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σχεδιασμός ενός μιας τιμής πλαφόν, δείκτης τιμών κάτω από τις οποίες δεν θα μπορούν να πουλάνε ή να αγοράζουν οι πολυεθνικές αγροτικά προϊόντα.

Ορισμένοι αγρότες υπογράμμισαν ότι αυτό δεν εξαρτάται καθόλου από τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά οι χρηματιστηριακές κατά κάποιο τρόπο αγορές αγροτικών προϊόντων είναι πολυεθνικές και είναι στο εξωτερικό. Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ό,τι από τον Μάρτιο θα ξαναγίνει νέα συζήτηση.

Θα περάσουν μεγάλα άμεσα επείγοντα ζητήματα από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τον Μάρτιο θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, γιατί γι’ αυτόν θεωρείται σημαντικό η αγροτική οικονομία να γίνει νόμος του κράτους και ό,τι πρέπει να υπάρχει εθνική κυριαρχία στην ΕΕ όσον αφορά την αγροτική κυριαρχία της Γαλλίας.

Τι θα γίνει αυτή τη στιγμή στο αγροτικό

Στην αγροτική έκθεση υπάρχουν αγρότες οι οποίοι δεν θέλουν ο Εμανουέλ Μακρόν να κάνει βόλτα μέσα στην αγροτική έκθεση και ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ έγιναν και ρίψεις δακρυγόνων. Ωστόσο, σήμερα το πρωί τα πράγματα ηρέμησαν και ο πρόεδρος Μακρόν ήρθε σε επαφή με τους αγρότες. Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν και η κίνηση να βγάλει και το σακάκι του. Πλέον, μιλάει απευθείας μαζί τους, χωρίς να υπάρχει μεγάλη προστασία ασφάλειας και ίσως η κατάσταση να εξομαλυνθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *