Ηράκλειο: 33oC

Γαρίδες πικάντικες… ως σουβλάκι

13.07.2024, 5:32

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αυτά τα σουβλάκια θέλουν ούζο ή τσίπουρο. Παίρνουμε γαρίδες, καυτερές πιπερίτσες και λίγο θρούμπι και με μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο γκριλ, έχουμε ένα θαλασσινό μεζεδάκι περιωπής.

Υλικά

Τεμάχια: 4

  • 24 γαρίδες Νο 2
  • 12 μικρές καυτερές πιπερίτσες
  • αλατοπίπερο
  • ξερό θρούμπι για το πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πικάντικα σουβλάκια γαρίδας, ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας ανέπαφα κεφάλια και ουρές. Έτσι, δεν διαλύεται το σώμα τους και γίνονται πιο νόστιμες.
  2. Βγάζουμε τα εντεράκια από τη ράχη τους. Περνάμε τις γαρίδες σε μεγάλα μεταλλικά σουβλάκια, βάζοντας ανά δύο και μία καυτερή πιπερίτσα.
  3. Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ξερό θρούμπι και ψήνουμε στη σχάρα, σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά (ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν) με ένα γύρισμα.
  4. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για περίπου 6-7 λεπτά με ένα γύρισμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: