Ηράκλειο: 31oC

Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα

04.05.2024, 14:30

Ένα λαχταριστό πιάτο για το τραπέζι σας

Κρεμώδεις λιγκουίνι με ζουμερές γαρίδες, λευκό κρασί, τυρί παρμεζάνα και μανιτάρια. Πάμε να δούμε τη συνταγή μας…

Υλικά

  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. καθαρισμένες μικρές γαρίδες Pescanova
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 1-2 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Πρώτα βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα με δύο λεπτά.
  3. Τις βγάζουμε σε μπολ και τις διατηρούμε ζεστές.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 2 λεπτά.
  7. Ωστόσο βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  8. Προσθέτουμε στην άσπρη σάλτσα το σπανάκι και την παρμεζάνα καθώς και τα βρασμένα μακαρόνια με τα νερά που στάζουν.
  9. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην λευκή σάλτσα, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

6 συμβουλές για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια 

Γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς 

Παραδοσιακά Λαζαράκια από τον Άκη Πετρετζίκη 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα