Ηράκλειο: 33oC

Συνταγή: Γαύρος αχνιστός, με δεντρολίβανο

30.10.2024, 23:42

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Γαύρος, λάδι, λεμόνι, δεντρολίβανο, σκόρδο κι ένα τηγάνι: αυτά μόνο θέλει αυτός ο θαυμάσιος μεζές. Άντε κι ένα ουζάκι. Όσο για τις ραχοκοκαλιές του ψαριού, μπορούμε να τις τηγανίσουμε.

Υλικά

  • 8 γαύροι, καθαρισμένοι και φιλεταρισμένοι (κρατάμε τις ραχοκοκαλιές για την παραπάνω συνταγή)
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 120 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο αχνιστό, ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και τακτοποιούμε εκεί τα φιλέτα γαύρου, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το σκόρδο.
  3. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2-2 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment