Ηράκλειο: 30oC

Γεμιστά σε 30 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

03.03.2024, 19:03

Συνταγή για τα πιο γρήγορα γεμιστά που φτιάξατε ποτέ

Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνήθως σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές σε ταβέρνες και εστιατόρια. Αν και πολύ αγαπητά και νόστιμα, η χρονοβόρα διαδικασία αποτρέπει πολλούς από εμάς να τα φτιάξουμε στο σπίτι. Ευτυχώς ο Άκης Πετρετζίκης έχει την λύση με μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με γεμιστές πιπεριές για να φάμε γεμιστά σε 30 λεπτά. 

Υλικά

Για τις πιπεριές
8 πράσινες πιπεριές, λεπτόφλουδες (1 κιλό)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γρ. νερό, ζεστό
350 γρ. χυμό ντομάτας
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
φύλλα ρίγανης
φέτα
ψωμί, σε φέτες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι ένα καπάκι πάχους 1 εκ. από κάθε πιπεριά από τη μεριά που είναι το κοτσάνι.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27 εκ.
  • Πασπαλίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά τις πιπεριές με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το λευκό μέρος και το περισσότερο από το πράσινο στο μπολ και κρατάμε ελάχιστο από το πράσινο μέρος για μετά.
  • Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό ντομάτας, και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σπάμε με ένα κουτάλι το ρύζι.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι που αφήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Διατηρούμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση και τις κλείνουμε με τα καπάκια.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις πιπεριές.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης, φέτα και φέτες ψωμιού.

Διαβάστε επίσης: Εύκολη συνταγή: Ζυμαρικά με γαρίδες και σάλτσα πέστο

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Χανιά: Το «πλωτό παλάτι» του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι έδεσε σήμερα 19/8 στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Νέο τροχαίο ατύχημα με πυροσβεστικό όχημα – Ένας τραυματίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Αυτό το έντομο αγαπάει το σπίτι σου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Υγεία

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο εγκέφαλός σας δεν ταιριάζει με την ηλικία σας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: «Προσπαθώ απλώς να σταματήσω τους θανάτους, ελπίζω ο Πούτιν να είναι καλός»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ηράκλειο

242 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Κρήτη

Σπύρος Μπιμπίλας: «Έδωσα μεγάλη εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που δεν έπρεπε»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ηράκλειο

Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» η εκδήλωση για τη σωτηρία του Μνημείου της Παπούρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Κρήτη

Πένθος στο Ρέθυμνο-Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Αετουδάκης

Διαβάστε περισσότερα