Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το IQ της
Το Gen Z και η Alpha μπορεί να έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο από τα άτομα που γεννήθηκαν πριν από 100 χρόνια, ωστόσο μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν επίσης το χαμηλότερο IQ.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UC) Davis Health μελέτησαν διαφορετικά μεγέθη εγκεφάλου ανθρώπων που γεννήθηκαν από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1970, διαπιστώνοντας 6,6 τοις εκατό αύξηση στον εγκέφαλο μεταξύ της Gen X σε σύγκριση με την Ήσυχη Γενιά.
Η ομάδα θεώρησε ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να προκληθεί από εξωτερικές επιρροές όπως η υγεία, οι κοινωνικοί, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί εξωτερικοί παράγοντες και θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνα με την Daily Mail.
Η έρευνα προκύπτει καθώς οι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι βαθμολογίες IQ ακόμη και των νεότερων γενεών έχουν μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, κάτι που οι ερευνητές έχουν συνδέσει με την υπερβολική εξάρτηση από τα τηλέφωνα και το διαδίκτυο.
Οι νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν ότι η επιπλέον μάζα του εγκεφάλου επιτυγχάνει πραγματικά πολύ λίγα όσον αφορά την ευφυΐα, και αντ’ αυτού χρησιμεύει στο να επιτρέπει στους ανθρώπους να αποθηκεύουν περισσότερες αναμνήσεις ζωής, σύμφωνα με το Psychology Today.
Ωστόσο, τα τελευταία ευρήματα θα μπορούσαν να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στο γιατί οι νεότερες γενιές έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια ή Αλτσχάιμερ.
Η νέα μελέτη διεξήχθη σε 75 χρόνια και διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος αυξανόταν σταθερά κατά 6,6 τοις εκατό για τους ανθρώπους στη δεκαετία του 1970 σε σύγκριση με εκείνους που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1930.
Γιατί αναπτύχθηκε ο εγκέφαλος;
Ο εγκέφαλος της σημερινής γενιάς έχει όγκο περίπου 1.400 χιλιοστόλιτρα, αλλά ο μέσος όγκος εγκεφάλου για τα άτομα που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1930 ήταν 1.234 χιλιοστόλιτρα.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι παράγοντες όπως τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά επιτεύγματα και η καλύτερη διαχείριση των ιατρικών θεμάτων μπορεί να εξηγήσουν γιατί ο εγκέφαλος των ανθρώπων έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.
«Η δεκαετία που γεννιέται κάποιος φαίνεται να επηρεάζει το μέγεθος του εγκεφάλου και τη δυνητικά μακροπρόθεσμη υγεία του εγκεφάλου», δήλωσε ο Τσαρλς ΝτεΚάρλι, πρώτος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής νευρολογίας στο Ερευνητικό Κέντρο Νόσων του UC Davis Alzheimer.
Οι ερευνητές εξέτασαν μοτίβα καρδιαγγειακών και άλλων ασθενειών ανθρώπων που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1930 και εισήγαγαν τεστ MRI (απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού εγκεφάλου) ατόμων της δεύτερης και τρίτης γενιάς από τους αρχικούς 5.200 συμμετέχοντες.
Οι μαγνητικές τομογραφίες διεξήχθησαν μεταξύ 1999 και 2019 σε άτομα που γεννήθηκαν από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1970, αποτελούμενα από περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες με μέση ηλικία τα 57 έτη.
Διαβάστε επίσης:
Μπέττυ Μαγγίρα: Ντύθηκε Amy Winehouse και εντυπωσίασε
Η Μπέττυ Μαγγίρα μίλησε για το «ανοιχτό μέτωπο» με τον Δημήτρη Παπανώτα
Γιώργος Μαρίνος: Η πρώτη φωτογραφία του γνωστού showman μετά από χρόνια απουσίας
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μίλτου Πασχαλίδη για τον Δημήτρη Μητροπάνο - Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό