Το κόστος να ξεπερνά τα 3 ευρώ στην Αθήνα και πλησιάζει τα 5 ή 5,5 ευρώ
Το σουβλάκι, που αποτελεί εθνικό junk food της Ελλάδας για περίπου έναν αιώνα, ξεκίνησε από το κεμπαμπτζίδικο Αιγυπτιακόν του Ισαάκ Μερακλίδη. Από την αρχή, απέκτησε τη φήμη του πιο λαϊκού φαγητού, καθώς το Αιγυπτιακόν άνοιξε στη λαϊκή γειτονιά της Νίκαιας.
Σήμερα, η τιμή του σουβλακιού αυξάνεται συνεχώς, με το κόστος να ξεπερνά τα 3 ευρώ στην Αθήνα και να πλησιάζει τα 5 ή 5,5 ευρώ.
Με τη βοήθεια του Τάσου Μπρεκουλάκη, δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου “Σουβλάκι”, του συνιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου “Νικαράγουα” στον Πειραιά, και του Ινστιτούτου Καταναλωτή, εξετάζονται οι λόγοι πίσω από αυτή την αύξηση της τιμής και αν αυτή θα οδηγήσει στην αλλαγή του παραδοσιακού χαρακτήρα του σουβλακιού.
Πηγή: reader.gr
Δημοφιλή
Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρή 19χρονη μετά από παράσυρση
Αυτοκτονία αγρότη με φόντο... τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Το αποκαλυπτικό σημείωμα
Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου (βίντεο)
Αυτός είναι ο 42χρονος μαστροπός που εξέδιδε κοπέλες - Έπαιρνε πάνω από 500 ευρώ για κάθε «πελάτη» (Φώτο)
Νεκρή 19χρονη στον ΒΟΑΚ: Πως έγινε το νέο τραγικό τροχαίο δυστύχημα;
Αυτός ο Κρητικός τραγουδιστής όταν τραγουδάει σου «σηκώνει την τρίχα»
Θρήνος για την 23χρονη Μαρία που έσβησε στην άσφαλτο
Χαλκίδα: Βίαιο επεισόδιο σε νεκροταφείο – Άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από καβγά
Η νέα μαντινάδα που τραγούδησε ο Σαμόλης «έλιωσε» το Tik Tok