Η εποχή που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας εμπνέει
Μια νέα μελέτη που διεξήχθη σε 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ειδικότερα την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Η μελέτη, που αξιοποίησε συμμετέχοντες που συνηθίζουν να μαγειρεύουν σπίτι, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί περνούν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο χρόνο μαγειρεύοντας το χειμώνα, συγκριτικά με το καλοκαίρι.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίστηκε ότι, αυτή τη χρονική περίοδο, αναμένεται να αφιερώσουν κατά μέσο όρο 72 ώρες στην προετοιμασία γευμάτων, έναντι 55 ωρών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε, ακόμη, ότι το 40% αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη μαγειρική τους πιο ψυχρούς μήνες από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου γενικά.
Αυτή την εποχή του χρόνου, παρατηρείται μια αυξημένη διάθεση για μαγειρικούς πειραματισμούς, γι’ αυτό και, όπως προέκυψε, το 39% χρησιμοποιεί περισσότερες συσκευές από ποτέ στις μαγειρικές του προσπάθειες. Ο φούρνος ψηφίστηκε ως η κορυφαία συσκευή χειμερινής χρήσης (43%), με την οικονομική φριτέζα αέρα (27%) να έπεται στις προτιμήσεις των οικιακών σεφ.

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Αναπάντεχες εκπλήξεις έρχονται σε 3 ζώδια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου