Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;
Υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο τυρί είναι τόσο μοναδικό και είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας εκπλήξει λίγο.
Οι τρύπες του τυριού και τα βακτήρια
Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες.
Μπορεί να ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα βακτήρια που δίνουν στο τυρί την εξαιρετικά ιδιόμορφη όψη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Brewster Cheese, η εξήγηση έχει ως εξής: «Η πραγματική απάντηση στο τι κάνει το ελβετικό τυρί … τρύπιο είναι τα βακτήρια που μετατρέπουν το γάλα σε τυρί. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελβετικού τυριού δημιουργεί τις φυσαλίδες αέρα στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι τρύπες που στη βιομηχανία αποκαλούμε «μάτια». Το μέγεθος των ματιών δεν επηρεάζει τη γεύση του τυριού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της θερμοκρασίας, του χρόνου αποθήκευσης και των επιπέδων οξύτητας».
πηγή: olivemagazine.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια