Τα υλικά και η εκτέλεση
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα είναι μία υπέροχη συνταγή, με καταβολές από τη Μικρά Ασία.
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
- 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 2 φλ. νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
- Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: argiro.gr

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό