Ηράκλειο: 35oC

Συνταγή: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα

28.10.2024, 7:24

Τα υλικά και η εκτέλεση

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα είναι μία υπέροχη συνταγή, με καταβολές από τη Μικρά Ασία.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
  • 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό

Για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
  • Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
  • Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό.
  • Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
  • Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment