Ηράκλειο: 21oC

Γιουβαρλάκια με γέμιση κοτόπουλου, σπανάκι και μαραθόσπορο

06.02.2025, 8:06

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Τα πιο αρωματικά και ελαφριά γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου, μαθαρόσπορο, δυόσμο και έναν ζωμό που θα σας μείνει αξέχαστος.

Γιουβαρλάκια με γέμιση κοτόπουλου, σπανάκι και μαραθόσπορο

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα γιουβαρλάκια

  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτος από στήθος και μπούτι)
  • 90 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, χτυπημένη στον πολυκόφτη σε ψίχουλα
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, σπασμένος στο γουδί
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 50 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι, για το αλεύρωμα

Για τον ζωμό

  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 800 ml ζωμός κοτόπουλου, ή νερό
  • φλούδα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος

Διαδικασία

Γιουβαρλάκια

  1. Για τα γιουβαρλακιά, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα για τα γιουβαρλάκια.

Ζωμός

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τον ζωμό, τη λεμονόφλουδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να κοχλάζουν.
  2. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα γιουβαρλάκια.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και τον δυόσμο.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σείουμε για λίγο, μέχρι να αναμειχθεί με το ζουμί της κατσαρόλας.

Τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα!

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 4 λεπτά
Πολιτική

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δυο συλλήψεις σε νυχτερινό μαγαζί – 16χρονες κατανάλωσαν αλκοόλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Ανείπωτη τραγωδία: Εντοπίστηκε νεκρός μετά από πυρκαγιά στο σπίτι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Μ. Ριζικιανάκης για την επίθεση κατά του Βορίδη: «Η διαφωνία είναι δικαίωμα, η βία ποτέ»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Χανιά

Κρήτη: Βουβός πόνος για τον 29χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κίσσαμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

3.000 επιβάτες κρουαζιέρας στα Χανιά – Έδεσαν 2 πλοία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Style

Κιμ Καρντάσιαν: Το απρόσμενο «βήμα» της που κρύβει ένα μεγάλο μυστήριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Κρήτη

Φωτιά σε Ι.Χ. και μοτοποδήλατο στο Ρέθυμνο – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράνομες επιδοτήσεις ακόμα και στο όνομα νεκρών – Πέθανε το 2015 και έπαιρνε χρήματα μέχρι… χθες!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο – Δείτε βίντεο από την στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →