Δείτε πως να το φτιάξετε
Γιουβέτσι με μύδια και κουσκούς, ένα λαχταριστό θαλασσινό φαγάκι, ουζάτο και πικάντικο!
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα
350 γρ. κουσκούς χοντρό
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
80 ml ούζο
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Το αδειάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί φούρνου, προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα ούζου και το κουσκούς.
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει τα υλικά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και το υπόλοιπο ούζο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: Gastronomos.gr

Δημοφιλή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Βαρύ το πένθος για τον αναπληρωτή υπουργό - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τζώρτζογλου για τον Αυγενάκη: «Τολμά και βγαίνει δημόσια και καταδικάζει την βία»
Κρήτη: Αποκαλύψεις «βόμβα» για το φονικό στα Χανιά - «Υπήρχε πάντα ένα μίσος ανάμεσα στις οικογένειες»
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
Χανιά: «Λύγισε» η σύζυγος του 52χρονου που δολοφονήθηκε στη Κίσσαμο - Φόβος για βεντέτα
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
«Πέρασε» γεννεές δεκατέσσερις τον πρώην υπουργό