Δείτε πως να το φτιάξετε
Γιουβέτσι με μύδια και κουσκούς, ένα λαχταριστό θαλασσινό φαγάκι, ουζάτο και πικάντικο!
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα
350 γρ. κουσκούς χοντρό
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
80 ml ούζο
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Το αδειάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί φούρνου, προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα ούζου και το κουσκούς.
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει τα υλικά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και το υπόλοιπο ούζο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: Gastronomos.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)