Δείτε πως να το φτιάξετε
Γιουβέτσι με μύδια και κουσκούς, ένα λαχταριστό θαλασσινό φαγάκι, ουζάτο και πικάντικο!
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα
350 γρ. κουσκούς χοντρό
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
80 ml ούζο
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Το αδειάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί φούρνου, προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα ούζου και το κουσκούς.
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει τα υλικά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και το υπόλοιπο ούζο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: Gastronomos.gr

Δημοφιλή
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Γιώργος Μαζωνάκης: Τον κατήγγειλε για ασέλγεια αλλά γιόρτασε τα γενέθλιά του με φωτογραφία του Μαζώ στην τούρτα του
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Καράτζη, Αντώνης Καράτζης μαζί με την οικογένεια του στην πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας»
Χανιά: Ρολά για δυο μέρες λόγω Χριστουγέννων σε αυτά τα γνωστά καταστήματα εστίασης
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Γιάννη - Αύριο το τελευταίο αντίο
Ηράκλειο: Έρχονται νέες προσλήψεις - Δείτε τις ειδικότητες
Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού στο Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις - Ντοκουμέντα από τις «κβαντικές συσκευές» του «ερευνητή»