Ηράκλειο: 28oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Γλυκό ψωμί σοκολάτας με φουντούκια

12.06.2024, 2:20

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ξεκινάς την ημέρα σου γλυκά, αλλά χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη! Κι αν κάνεις ειδική διατροφή, αυτό είναι ό, τι πρέπει!

Υλικά

Για το γλυκό ψωμί

  • 2 φλ. αλεύρι ολικής ανάμεικτο με χαρουπάλευρο
  • 4 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¾ φλ. φρέσκο γάλα
  • ½ φλ. καλαμποκέλαιο
  • 150 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια

Για την επικάλυψη

  • 1/2 κ.γ. μαργαρίνη
  • 125 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το γλυκό ψωμί με σοκολάτα, κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το baking powder.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το γλυκαντικό και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε το μείγμα (θα μοιάζει με τη ζύμη του κέικ).
  • Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια.
  • Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Για το ψήσιμο

  • Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με την μαργαρίνη.
  • Περιχύνουμε το ψωμί κάνοντας γραμμές και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: