Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Η απάντηση του δήμου Ηρακλείου για το εργοτάξιο στην Πυράνθου

27.05.2024, 12:12

Τι αναφέρει στην απάντησή της η Λότζια

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του cretaone.gr, για τις κακοτεχνίες στο εργοτάξιο της οδού Πυράνθου, ο δήμος Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή δημοσίευμά σας για τα έργα της οδού Πυράνθου και για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη τσιμεντένια βάση είναι προσωρινή και έγινε για την στήριξη στύλων της ΔΕΗ, μέχρι την μεταφορά τους σε νέες θέσεις.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις στύλους που ήταν θεμελιωμένοι πιο ψηλά από τον δρόμο (τα παλαιά πεζοδρόμια ήταν κατά πολύ ψηλότερα) οι οποίοι με τα νέα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται από τον Δήμο μετατοπίζονται και τοποθετούνται στο σωστό ύψος και μέρος. Μέχρι να γίνει αυτή η μεταφορά από την ΔΕΗ, κρίθηκε αναγκαία η στατική ενίσχυσή τους με αυτή τη βάση, η οποία και θα αφαιρεθεί αμέσως μετά”.

Σημείωση συντάκτη: Το παραπάνω θέμα είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της κακοδιαχείρισης των έργων/πόρων και της έλλειψης στοιχειώδους συνεργασίας ανάμεσα στις υπηρεσίες, με συνέπεια να ταλαιπωρείται ο πολίτης. Το κεντρικό κράτος και τα αρμόδια υπουργεία θα έπρεπε να είχαν νομοθετήσει… εις το όνομα της λογικής, την υποχρεωτική μεταφορά των δικτύων από τους εμπλεκόμενους οργανισμούς ΠΡΙΝ από την εκτέλεση των έργων, ώστε να μην έρχονται στη συνέχεια και να ξηλώνουν τις αναπλάσεις, για παρεμβάσεις που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί.-

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Έμεινε ο εκσκαφέας… σκοπιά στο εργοτάξιο

Πανάνειο: Το εμβληματικό κτίριο κατέληξε… ζούγκλα

Ηράκλειο: «Πνιγμένη» στην αδιαφορία η ιστορική Κρήνη

Ηράκλειο: Στα ενετικά τείχη μπορείς να πας για… χόρτα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα