Ηράκλειο: 34oC

Η απόλυτη συνταγή για μελομακάρονα red velvet από τον Άκη

19.11.2024, 1:20

Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε τα πιο red velvet μελομακάρονα που δοκιμάσατε ποτέ και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά για μελομακάρονα με λευκή κουβερτούρα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • Φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. μέλι

Για τα μελομακάρονα

  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε πάστα)
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ.)
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

Για το σερβίρισμα

  • Λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
  • Καρύδια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες πορτοκαλιού.
  2. Αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Για τα μελομακάρονα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε:
    • Χυμό πορτοκαλιού
    • Σπορέλαιο
    • Ελαιόλαδο
    • Ζάχαρη
    • Γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο
    • Σόδα
    • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
      Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  4. Σε δεύτερο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  5. Ενώνουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά με το μείγμα των στερεών, ανακατεύοντας πολύ απαλά με τα χέρια για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ώστε να μην κόψει το μείγμα.
  6. Πλάθουμε 30-35 μελομακάρονα (περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και 30 γρ. το καθένα) και τα τοποθετούμε στα ταψιά.
  7. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, αλλάζοντας θέση στα ταψιά στον μισό χρόνο για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  8. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και τα βουτάμε καυτά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα επιστρέφουμε στα ταψιά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  1. Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
  2. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Advertisment