Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Η εκπαιδευτική εκδρομή του 32ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην Αρχαία Ριζηνία

02.04.2024, 21:22

Εκπαιδευτική και Πεζοπορική εκδρομή

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, το 32ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου πραγματοποίησε εκδρομή με εκπαιδευτικό, πεζοπορικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης.

Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι συνοδοί γονείς επισκέφτηκαν το χωριό Πρινιάς και από τον λόφο Πατέλλα, πεζοπόρησαν και έφτασαν στην οχυρωματική πόλη της Αρχαίας Ριζηνίας, μίας αρχαίας Μινωικής πόλης η οποία ήκμασε έως τα Ρωμαϊκά χρόνια.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα και απόλαυσαν την πανοραμική θέα του χώρου. Ακολούθως, μετέβηκαν στο χωριό Άγιος Θωμάς, όπου επισκέφτηκαν τους λαξευτούς Ρωμαϊκούς τάφους, το μνημείου του Λόγιου Δημήτρη Βαρούχα, καθώς και έναν υπόσκαφο ναό, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάσαφ.

Αρχαία Ριζηνία

Το 32ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Κεφαλούκο Λάμπρο, κ. Βουμβουλάκη Κατερίνα, κ. Παπαδάκη Σοφία, κ. Καραμιχάλη Σάββα, κ. Σίμο Ηλία, τη σχολική νοσηλεύτρια κ. Τσεργούλα Εύα, για την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Σαλονικίδου Αναστασία για την οργάνωση της δράσης και την ξενάγησή τους στους χώρους που επισκέφτηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν αύριο τα μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου

ΝΟΧ: Στο Ηράκλειο η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης

Χανιά: Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου