Ηράκλειο: 14oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Η Ευγενία Μανωλίδου παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Ιχνηλάτες της Ιστορίας»

28.10.2023, 4:35

«Πραγματεύεται την ιστορία τεσσάρων παιδιών, δύο από την Ελλάδα και δύο από την Κίνα, που έχουν μια μεγάλη περιπέτεια στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών»

Στη Δράμα βρέθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η κα. Ευγενία Μανωλίδου, καλεσμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για την αρχαιότητα και τα αρχαία ελληνικά.

Με την ευκαιρία αυτή, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου της «Ιχνηλάτες της Ιστορίας».

Η κα. Μανωλίδου βρέθηκε πρώτη φορά στη Δράμα, συνοδευόμενη από δύο φιλολόγους της «Ελληνικής Αγωγής», οι οποίες το πρωί μίλησαν σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, σχετικά με ένα επετειακό πρόγραμμα για την 28η Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια η κα. Μανωλίδου ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ το απόγευμα στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της.

Αναφερόμενη στο βιβλίο της, σημείωσε ότι αυτό «πραγματεύεται την ιστορία τεσσάρων παιδιών, δύο από την Ελλάδα και δύο από την Κίνα, που έχουν μια μεγάλη περιπέτεια στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθώ λίγο να ευαισθητοποιήσω τα παιδιά, ως προς τις επισκέψεις στα μνημεία».

Πηγή: proinos-typos.gr