Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Το Ισραήλ θα καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

25.10.2023, 19:17

Σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal καθώς το Ισραήλ φέρεται να αποφάσισε την καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησής του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή», αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ταυτόχρονα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, «Στον σχεδιασμό του το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη την προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας, αλλά και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς».

Βασική ανησυχία είναι η ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων, ανέφεραν οι πηγές της εφημερίδας. Ο αμερικανικός στρατός και άλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπουν στο στόχαστρο ενόπλων οργανώσεων όταν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς. Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την ανάπτυξη σχεδόν 12 αντιαεροπορικών συστημάτων στην περιοχή.