Ηράκλειο: 33oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Η ιστορική ευκαιρία Μητσοτάκη μέσα από την «ολική» διαγραφή Αυγενάκη

11.07.2024, 12:54

Ήρθε η στιγμή να σταλεί ένα «γενναίο» μήνυμα προς τη νέα γενιά ότι «κάτι αλλάζει»

Χωρίς συμμάχους και με πόρτες ερμητικά κλειστές προχωρά στην πολιτική του διαδρομή ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά του σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία αντίδραση που έφερε και την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Το κλίμα για τον Αυγενάκη στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης είναι πολεμικό για τον ίδιο και με τα τωρινά δεδομένα μόνο ως σενάριο «επιστημονικής φαντασίας» θα μπορούσε να θεωρηθεί η πιθανότητα να συμπεριληφθεί ξανά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο Ηράκλειο.

Η πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ δεν επιθυμεί να έχει ούτε… τυπική σχέση με το πρώην πλέον μέλος της ΚΟ του κόμματος τόσο για ουσιαστικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους, μη θέλοντας να χρεωθούν καλές σχέσεις με τον… «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και την ώρα που η κοινωνία «βράζει» με τα «νταηλίκια» Αυγενάκη.

Αυξάνονται οι προτροπές να διαγραφεί από μέλος της ΝΔ

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι προτροπές και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες διαγραφής του Αυγενάκη και από μέλος της ΝΔ, με φόντο και τα δεκάδες δημοσιεύματα με επίκεντρο αιχμές και υπόνοιες για τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην Υπουργός διαχειρίστηκε τα χαρτοφυλάκια που είχε επωμιστεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και στο αντίστοιχο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό του Μαξίμου για τον Αυγενάκη αν ανατρέξει σε αρθρογραφίες εφημερίδων που πρόσκεινται στη ΝΔ και οι οποίες εξαπολύουν πυρά για τις «πρακτικές» του βουλευτή Ηρακλείου και βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Στην «κοντή μνήμη» βασίζεται ο Αυγενάκης

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης θεωρεί ότι ο χρόνος θα σβήσει τις αντιδράσεις και η «κοντή μνήμη» θα τον οδηγήσει και πάλι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο ίδιος σ’ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του είναι μαζεμένος και «έξω από τα νερά του» κάτι φυσιολογικό και ανθρώπινο αν συνυπολογίσει κανείς ότι μέσα σε 20 μέρες από «Κρητικάρχης» πλέον δεν έχει λόγο πουθενά και για τίποτα.

Η ιστορία πάντως με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη φέρνει στο προσκήνιο μία ιστορική ευκαιρία για το πολιτικό σκηνικό – το οποίο τόσο πολύ έχει αμφισβητηθεί – και μία αντίστοιχη τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις συμπεριφορές τραμπουκισμού δεν χωρούν παραθυράκια και δεύτερες ευκαιρίες, οπότε η διαγραφή Αυγενάκη από μέλος της ΝΔ – αν και καθυστερημένα – είναι μονόδρομος.

Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στη νέα γενιά

Το μήνυμα που θα σταλεί σ’ αυτή την περίπτωση ο Μητσοτάκης θα είναι τόσο ηχηρό που θα επικροτηθεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, πέρα από ιδεολογικές διαφορές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το video με την ανάρμοστη συμπεριφορά Αυγενάκη θα μένει για πάντα εκεί για να μας θυμίζει πως η «καρέκλα» και η εξουσία μπορεί να οδηγήσουν έναν πολιτικό σε συμπεριφορές που και η ίδια η «ντροπή ντρέπεται».

Ήρθε η στιγμή να στείλουμε ένα μήνυμα ως κοινωνία με αποδέκτες τα παιδιά μας, τη νέα γενιά. Ότι αξίζει να προσπαθούν για ένα κόσμο μακριά από βίαιες συμπεριφορές και λεκτικές επιθέσεις με τους πολιτικούς «συμμάχους» σ’ αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης:

Λευτέρης Αυγενάκης: Ποινή αποκλεισμού δύο εβδομάδων από τις εργασίες της Βουλή επέβαλε ο Τασούλας

Η πρώτη αντίδραση του Αυγενάκη μετά την διαγραφή του: «Σεβαστή η απόφαση, παραμένω βουλευτής Ηρακλείου»

Λευτέρης Αυγενάκης: Κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον ξυλοδαρμό

Διέγραψε τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα