Η παραδοσιακή κρητική διατροφή περιγράφεται ως πρότυπο υγιεινής, βιώσιμης και γευστικής κουζίνας
Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στον νέο γαστρονομικό χάρτη που δημοσίευσε το Taste Atlas, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ταξιδιωτικούς οδηγούς παραδοσιακής κουζίνας παγκοσμίως.
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του Taste Atlas στο X (Twitter), η Κρήτη ξεχωρίζει για την πλούσια, κρεμώδη μυζήθρα, το αυθεντικό ελαιόλαδο, τα άγρια χόρτα, την γραβιέρα, τα παραδοσιακά παξιμάδια και τις ντολμάδες με σταμναγκάθι, που συνθέτουν έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς διατροφικούς πολιτισμούς της Μεσογείου.
Η παραδοσιακή κρητική διατροφή περιγράφεται ως πρότυπο υγιεινής, βιώσιμης και γευστικής κουζίνας, ενώ η τοπική γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας.
Το Taste Atlas επισημαίνει πως στην Κρήτη «κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία – από τα εορταστικά αντικριστά μέχρι τις απλές, καθημερινές σαλάτες με κρίταμο και ντάκο».
Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Είναι πλέον, όπως τονίζει το Taste Atlas, παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και αυθόρμητη φιλοξενία.
Δημοφιλή
Το Ηράκλειο αποχαιρετά τον Γιώργο Βλάσση - «Έφυγε» σε ηλικία 47 ετών
Τραυματίστηκε σε τροχαίο η Αφροδίτη Λατινοπούλου
Τρομερή θλίψη στο Ηράκλειο: Την Παρασκευή 29/8 το τελευταίο αντίο στον 40χρονο Νίκο
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Τροχαίο στην Πιερία με νεκρό 9χρονο κοριτσάκι: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή η 11χρονη αδερφή της - Εκτός κινδύνου η μητέρα τους
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Αγγλία: Κρατούσε νεκρά μωρά στο σαλόνι και τα έβαζε να «δουν» κινούμενα σχέδια