Ηράκλειο: 21oC

Η μακαρονάδα με κιμά που θα λατρέψετε

05.03.2024, 0:00

Η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον σε μία καταπληκτική συνταγή!

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζουμε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.

Βήμα 2

Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις ντομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)
  • 400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
  • 150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 500γρ. ζωμό κρέατος
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

πηγή:olivemagazine.gr

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Κρήτη: Διοικητικά πρόστιμα αξίας 10.000 ευρώ για παράνομα οχήματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Εικόνες ντροπής σε σχολείο: Επικίνδυνο προαύλιο, σπασμένες βρύσες και τουαλέτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Υγεία

«Χειρότερη από την Covid» – Το Ινστιτούτο Παστέρ προειδοποιεί για κίνδυνο πανδημίας από γρίπη των πτηνών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κρήτη

Φωτιά σε ελαιουργείο στα Χανιά – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Έφτασαν τα πρώτα χιόνια! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Πολιτική

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του σκανδάλου Qatargate – Στοιχεία εμπλέκουν άμεσα την Εύα Καϊλή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Σκληρές εικόνες μέσα από το σπίτι της 75χρονης μετά τη δολοφονία από τη νύφη της στη Σαλαμίνα (Βίντεο και φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την αφαίρεση των πολεοδομιών από τους δήμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Πολιτική

Μυλωνάκης: Η αθλιότητα έχει και τα όριά της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: Ο δρόμος που θα κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου – Εκτέλεση έργων ανάπλασης

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →