Η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει
Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον σε μία καταπληκτική συνταγή!
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζουμε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.
Βήμα 2
Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις ντομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)
- 400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
- 150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
- 600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 500γρ. ζωμό κρέατος
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
πηγή:olivemagazine.gr
Δημοφιλή
Τραγωδία σε χωριό της Κρήτης: Νεκρός 25χρονος με τραύμα από μαχαίρι – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Την έπιασαν τα γέλια την Ειρήνη Μουρτζούκου όταν μπήκε στο περιπολικό για να πάει στην Πάτρα - Δείτε την θρασύτατη αντίδρασή της
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Τροχαίο έξω από το «Νίκος Καζαντζάκης» - ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 30χρονος που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο