Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Η συγκίνηση του Βασιλιά Κάρολου με φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ

25.10.2023, 12:36

Πρόκειται για φωτογραφία που είχε τραβηχτεί στο θέρετρο Treetops, όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ ενημερώθηκε για τον θάνατο του πατέρα της

Μια φωτογραφία της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, από το ταξίδι της στο θέρετρο Treetops – όπου βρισκόταν η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ όταν ο βασιλιάς Γεώργιος VI πέθανε στον ύπνο του τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου 1952, είδε ο Βασιλιάς Κάρολος κατά την παρουσία του σε μια δεξίωση για την Κενυάτικη διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ήταν εδώ, σε αυτήν την τοποθεσία της Κένυας, που ξεκίνησε την ιστορική 70χρονη βασιλεία της».

Ο Βασιλιάς, 74 ετών, συνοδευόταν από τη βασίλισσα Καμίλα, 76, καθώς έβλεπαν μέρος της Βασιλικής Συλλογής σε μια δεξίωση για την Κενυάτικη διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι ήταν «εξαιρετική».

Η εκδήλωση υπογράμμισε τη μακροχρόνια σύνδεση της βασιλικής οικογένειας με την Κένυα.

Η ημέρα που «σημάδεψε» το θέρετρο Treetops

Η Ελισάβετ δεν προοριζόταν αρχικά να γίνει βασίλισσα. Ωστόσο, μπήκε στη σειρά μετά την άνοδο στον θρόνο του πατέρα της, Βασιλιά Γεώργιου VI, μετά την παραίτηση του μεγαλύτερου αδελφού του, βασιλιά Εδουάρδου Η’.

Ο Έντουαρντ είχε εγκαταλείψει τον θρόνο για να παντρευτεί την Αμερικανίδα διαζευγμένη Γουόλις Σίμπσον, καθώς ο γάμος με μια γυναίκα που είχε χωρίσει από τον σύζυγό της κρίθηκε ασυμβίβαστος με τον ρόλο του ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Το απόγευμα, πριν μάθει την είδηση ​​του θανάτου του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, η πριγκίπισσα Ελισάβετ τραβούσε φωτογραφίες ρινόκερους. Στο ημερολόγιο του Treetops, ο Corbett έγραψε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου, ένα νεαρό κορίτσι σκαρφάλωσε στο δέντρο ως πριγκίπισσα και κατέβηκε ως βασίλισσα».

Με πληροφορίες από Daily Mail