Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΙΙ. Κεφαλογιάννης: Ενεργοποιεί το πρόγραμμα «Θητεία-Ευκαιρία»

26.10.2023, 20:24

Από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου 2024 η ενεργοποίηση του προγράμματος για τους στρατεύσιμους

Στόχος του προγράμματος «Θητεία ευκαιρία»-για την παροχή πιστοποιητικού στους νέους κατά τη διάρκεια της θητείας τους που θα αξιοποιείται στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία- είναι από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του 2024 να μπορούν να παρέχονται όλες αυτές οι δεξιότητες, μέσα από τα κέντρα δια βίου μάθησης του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Επίσης ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου για την ένταξη πέντε στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, το Πεντάγωνο, στο Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Ηλέκτρα», που θα αφορά συνολικά 73 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό «την εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, τα οποία βεβαίως θα αξιοποιηθούν για την άμυνα της πατρίδας μας».

Για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο δήλωσε ότι «παρά το γεγονός ότι, όπως έχει διαβεβαιώσει και το ΓΕΕΘΑ, δεν υπήρξε καμία απώλεια πολεμικού υλικού, σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι εικόνες δεν περιποιούν τιμή. Είναι βέβαιον ότι όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω».

Τέλος για τη θητεία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης Στεφάνου Κασσελάκη ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα εξής: «Δεν έχω καμία ενημέρωση. Να δούμε κατ΄ αρχάς αν θα υπηρετήσει το ελάχιστο της θητείας του με βάση και τη νομοθετική πρόβλεψη, τις 20 ημέρες ή τους έξι μήνες όπως προβλέπεται. Να διευκρινίσω πως, αν επιλέξει τον ελάχιστο χρόνο στράτευσης, δηλαδή την βασική εκπαίδευση, σημαίνει ότι θα υπηρετήσει μόνο σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Στην περίπτωση που επιλέξει να υπηρετήσει παραπάνω από 20 ημέρες τότε ανάλογα με το που θα καταταγεί από το επιτελείο μπορεί να υπηρετήσει και στην παραμεθόριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ