Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΗΠΑ: Δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως η Χαμάς

13.05.2024, 18:05

Τι δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στη σχέση των ΗΠΑ με το Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα Τζέικομπ Λιού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό Κανάλι 12 ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι παρά τις μερικές εντάσεις, όπως είπε, οι οποίες καταγράφονται υπό το βάρος και των αμερικανικών προειδοποιήσεων για την προμήθεια όπλων στο Ισραήλ οι αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις δεν έχουν αλλάξει.

«Νομίζω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη βασική σχέση», εξήγησε, για να προσθέσει ότι υπήρξαν συζητήσεις για βαριές βόμβες και βόμβες μεγάλου διαμετρήματος ειδικά, όπως είπε, ότι υπάρχει πιθανότητα χρήσης τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε, ανέφερε. «Πάγωσε μόνο ένα είδος πυρομαχικών», σημείωσε ο Πρέσβης τονίζοντας ότι η προμήθεια των άλλων ειδών συνεχίζεται.

Ο Λιου επεσήμανε, παράλληλα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμερίστηκαν ποτέ τον στόχο της πλήρους ανατροπής της Χαμάς αφού θεωρούν κάτι τέτοιο αδύνατο. Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ αυτή τη γλώσσα, επειδή μάθαμε από την εμπειρία μας σε δύσκολους πολέμους ότι αυτό μπορείς να κάνεις είναι να καταστήσεις την απειλή, μη απειλή πλέον. Όχι να την εξαλείψεις πλήρως, είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στο Ισραήλ.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα