Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε κτίριο του ελληνικού δημοσίου

28.02.2024, 16:06

Η έκταση βρίσκεται μια… ανάσα από το λιμάνι αλλά αφέθηκε στην τύχη της

Εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής αντικρίζουν εδώ και χρόνια όσοι περνούν έξω από το νηπιαγωγείο στην οδό Επιμενίδου το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Γενικό Χημείο του κράτους και απέναντι από την είσοδο κεντρικότατου ξενοδοχείου επί της παραλιακής Λεωφόρου του Ηρακλείου.

νηπιαγωγείο Επιμενίδου

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του cretaone.gr, οι χώροι του νηπιαγωγείου, οι μαθητές του οποίου μεταφέρθηκαν σε άλλο σχολικό συγκρότημα, έχουν αφεθεί εντελώς στην τύχη τους και γίνονται έρμαιο στην καταστροφική μανία ατόμων που συχνάζουν εκεί αλλά και στην φθορά του χρόνου.

νηπιαγωγείο Επιμενίδου

Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του παλιού νηπιαγωγείου πλέον αποτελούν εστία μόλυνσης καθώς τα σκουπίδια, οι πάσης φύσεως ακαθαρσίες αλλά και τα υπολείμματα από τη χρήση ουσιών είναι διάσπαρτα.

νηπιαγωγείο Επιμενίδου

Το cretaone.gr επικοινώνησε με την κυρία Στέλλα Αρχοντάκη, την σημερινή αντιδήμαρχο πολεοδομίας και δημοτικής περιουσίας και η οποία στην πρώτη θητεία του Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια, είχε ασχοληθεί με το θέμα σαν αρμόδια αντιδήμαρχος.

Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη Η Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη

Όπως ανέφερε η Στέλλα Αρχοντάκη ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στην κτηματική του εταιρεία και η οποία το είχε παραχωρήσει στο Δήμο έως ότου το νηπιαγωγείο να βρει μόνιμη στέγη στην οδό Μελιδονίου που βρίσκεται κοντά στο Δημαρχείο Ηρακλείου. Επιπροσθέτως σύμφωνα με το σχέδιο πόλης η συγκεκριμένη έκταση έχει προβλεφθεί να γίνει κοινόχρηστος χώρος μ’ ένα μικρό κυλικείο.

νηπιαγωγείο Επιμενίδου

« Στο συγκεκριμένο χώρο στην οδό Επιμενίδου στεγαζόταν το νηπιαγωγείο που μεταφέρθηκε στην οδό Μελιδονίου κοντά στη Λότζια. Η μεταφορά του σχολείου έγινε περίπου 10 χρόνια πριν και η έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα κλειδιά του χώρου, μας τα είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα η κτηματική εταιρεία του Δημοσίου. Μετά την απομάκρυνση του σχολείου το χώρο και τα κλειδιά τα ζήτησε ο Ο.Λ.Η. καθώς υποστήριξε πως ανήκει στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.  Από την πλευρά του Δήμου η απάντηση ήταν πως τα κλειδιά δόθηκαν στην κτηματική εταιρεία η οποία μας το είχε δώσει. Από το σχέδιο πόλης σύμφωνα με την κυρία Αρχοντάκη προβλέπεται κοινόχρηστος χώρος με ένα μικρό κυλικείο. Πραγματικά θα ήταν πάρα πολύ ωραία αν γινόταν αυτό. Πρέπει να αποξηλωθεί γιατί είναι πολύ παλιό, κατεστραμμένο». Συμπλήρωσε η κ. Στέλλα Αρχοντάκη.