Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ηράκλειο: Τελικά καταγράφουν αέρα τα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΗ; – Τι έδειξε το πείραμα;

10.07.2024, 13:23

Πειραματική δοκιμή σε υδρόμετρο πραγματοποίηθηκε στη συνέντευξη τύπου

Σε μια προσπάθεια η Δημοτική Αρχή να «κατευνάσει τα πνεύματα» για τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο νερό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.), συνέντευξη τύπου με θέμα την παρουσίαση της λειτουργίας των νέων υδρομέτρων.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πραγματοποιήθηκε πειραματική δοκιμή σε υδρόμετρο, με σκοπό να καταγραφεί σε κοινή θέα και πραγματικό χρόνο, η λειτουργία του μετρητή.

Το αποτέλεσμα του πειράματος που διεξήγαγε ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής των υδρομέτρων, ήταν «προφανώς» ότι δεν καταγράφουν αέρα!

Δείτε το βίντεο:

 

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Η. Γιώργος Βουρεξάκης, ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σπύρος Παπαευθυμίου και εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής των υδρομέτρων».

Στα πρόθυρα του εγκεφαλικού οι κάτοικοι των Βασιλειών

Υπενθυμίζεται ότι ειδικότερα στην περιοχή των Βασιλειών όπου έχουν αντικατασταθεί τα υδρόμετρα, εκατοντάδες είναι οι καταναλωτές που διαμαρτύρονται για τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ που αδυνατούν να καλύψουν, γεγονός που αποδίδουν στα νέα υδρόμετρα.

Για το θέμα, εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής είχαν μιλήσει στο Cretaone.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα νέα υδρόμετρα που τοποθετήθηκαν στην περιοχή, λόγω έλλειψης εξαεριστικών, σε ορισμένες περιπτώσεις κατέγραψαν και αέρα», με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΗ να αποστείλει στους συγκεκριμένους καταναλωτές εξωφρενικούς λογαριασμούς!

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης είχε υπογραμμίσει, μιλώντας στο Cretaone.gr, ότι «δεν καταγράφουν αέρα τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα», προσθέτοντας όμως παράλληλα ότι το πρόβλημα όντως, ήταν υπαρκτό πριν ενάμισι χρόνο και προτού αντικατασταθούν τα ογκομετρικά.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τα σημεία διεξαγωγής rapid test σήμερα 10/7 στην Κρήτη

Ηράκλειο – Συμβαίνει Τώρα: Απομακρύνουν τους στύλους φωτισμούς στην πλατεία Ελευθερίας

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης σήμερα 10/7

Χανιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη σε όλο τον νομό

Αεροδρόμιο Καστελίου: Στο 35% η ολοκλήρωση του έργου – Πότε τίθεται σε λειτουργία


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα