Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση για την Υγεία και τα νοσοκομεία

16.05.2024, 23:36

Κεντρικό αίτημα οι μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ

Νέα κινητοποίηση για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Υγεία και τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, λόγω της υποστελέχωσης, διοργανώνουν τα Σωματεία των Εργαζομένων και φορείς της πόλης με βασικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 12.30 στην πλατεία Ελευθερίας, με τους φορείς να απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Δείτε την αφίσα των φορέων:

κινητοποίηση

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: 4ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασία την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι, συμμετέχοντας στην πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού.

Το ΕΚΗ προκήρυξε στάση εργασίας προκειμένου και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να μπορέσουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, της 21ης Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας .

Σε σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΗ, τονίστηκε η τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, με τους φορείς του Ηρακλείου να απαιτούν :

  • Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης υγείας και παιδείας.
  • Πλήρης στελέχωση δημόσιων νοσοκομείων και ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.
  • Κατάργηση απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε συγχωνεύσεις τμημάτων και δομών υγείας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ

ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα στο νέο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, με συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Ελευθερίας, για τη στήριξη του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεκάδες Σωματεία και φορείς του Νομού, έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση πανηρακλειώτικου συλλαλητηρίου στις 21 Μάη (με συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Ελευθερίας), ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας. Την ίδια μέρα, το ΕΚΗ θα προκηρύξει στάση εργασίας, ώστε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Το συλλαλητήριο οργανώνεται για να μπει ένα τέλος στην τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ του νομού μας, την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συγγενείς των ασθενών.

Να μπει ένα τέλος στα εξουθενωτικά ωράρια των υγειονομικών, στα εντέλλεσθε των διοικήσεων για μετακινήσεις μεταξύ νοσοκομείων, στα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες, στην αβεβαιότητα για δεκάδες συμβασιούχους. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

Να μπει ένα τέλος στους περιορισμούς για την πρόσβαση του λαού σε δωρεάν περίθαλψη, στις απαράδεκτα μεγάλες λίστες χειρουργείου, στην έλλειψη δομών πρόνοιας και προστασίας παιδιών και ενηλίκων με ειδικές ανάγκες ή με ψυχικές διαταραχές, καθώς και στις αυξημένες ιδιωτικές δαπάνες υγείας (στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, σε ιδιωτικά ιατρεία και κέντρα αλλά και σε συμμετοχές σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις).

Για όλα τα παραπάνω, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης προτείνουμε στο περιφερειακό συμβούλιο, το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει το πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία που οργανώνουν δεκάδες Σωματεία και φορείς του Νομού στις 21 Μάη (με συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Ελευθερίας), ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.

Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων των Σωματείων και των φορέων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του Νομού Ηρακλείου, απέναντι στην πολιτική που μετατρέπει την υγεία του λαού σε πανάκριβο εμπόρευμα».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ»