Τι δήλωσε στο Cretaone ο Πρόεδρος Κρεοπωλών του Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Ντουράκης
Το μοσχαρίσιο κρέας πλέον μπορεί και να θεωρηθεί είδος… πολυτελείας για τα ελληνικά νοικοκυριά, για το λόγο ότι οι τιμές του έχουν φτάσει στον «Θεό» τον τελευταίο καιρό, και όλα από ότι φαίνεται δείχνουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί…
Η κατηγορία του κρέατος κατέγραψε διψήφια αύξηση μέσα σε μόλις έναν χρόνο, κάνοντας τα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν «ανασφάλειες» για το τι θα τους περιμένει όταν θα πάνε είτε σε κάποιο σουπερμάρκετ, είτε σε κάποιο συνοικιακό κρεοπωλείο.
Ο Πρόεδρος Κρεοπωλών του Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Ντουράκης, μίλησε στο Cretaone.gr και έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση στην αγορά και την εξέλιξη των τιμών για τα κρεοπωλεία του Ηρακλείου.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Το μοσχάρι που μας «ρουφάει…το αίμα»!
Όπως εξήγησε ο κ. Ντουράκης, το μοσχάρι αποτελεί την πιο… ακριβή περίπτωση! «Για περίπου δέκα χρόνια η τιμή του παρέμενε σταθερή, με ελάχιστες αυξομειώσεις. Τα τελευταία 3-4 χρόνια όμως έχει εκτοξευτεί, φτάνοντας σε αύξηση μέχρι και 60%, εκ των οποίων το 30% σημειώθηκε τον τελευταίο χρόνο», αναφέρει.
Σήμερα, στο Ηράκλειο, η τιμή για το πιο ακριβό μοσχάρι χωρίς κόκαλο κυμαίνεται από 17 έως 18 ευρώ το κιλό, τιμή που σύμφωνα με τον κ. Ντουράκη «πονάει την τσέπη» των καταναλωτών αλλά ασκεί και πίεση στους παραγωγούς.
Χοιρινό, κοτόπουλο, αρνάκι: Η «φθηνή» παρέα του μοσχαριού
Αντίθετα, τα υπόλοιπα είδη κρέατος εμφανίζουν μικρές ή καθόλου αυξήσεις με τις:
- μπριζόλες χοιρινού να διατηρούνται στα 6,5 ευρώ το κιλό,
- την πανσέτα να παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
- τα κοτόπουλα να κυμαίνονται από 3,80 έως 4,30 ευρώ το κιλό,
- ενώ το αρνάκι, μετά από μικρή άνοδο το καλοκαίρι, να διαμορφώνει τιμή 16–16,5 ευρώ το κιλό…
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Το μοσχάρι φέρνει… «χριστουγεννιάτικο δώρο» στο οικογενειακό τραπέζι!
Η εκτίμηση του κ. Ντουράκη την πορεία των τιμών μέχρι τα Χριστούγεννα είναι ότι, «Μάντης δεν είμαι, αλλά το μοσχάρι αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς, ίσως μισό ευρώ επιπλέον».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σταθεροποίηση ή η μικρή άνοδος θα εξαρτηθεί από την προσφορά και τη ζήτηση, καθώς και από εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής.
Ο κ. Ντουράκης τόνισε πως «η αγορά κρέατος είναι σε φάση προκλήσεων και όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προκύπτει ότι η τιμή του χοιρινού είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τον Ιανουάριο κατά περίπου 3%, η τιμή των πουλερικών κατά περίπου 2%, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται ανατιμήσεις και στα αλλαντικά, ειδικά στα προϊόντα γαλοπούλας, η παγκόσμια παραγωγή της οποίας έχει επηρεαστεί από τη γρίπη των πουλερικών σε διάφορες περιοχές του κόσμου…


Δημοφιλή
Σοκ στο Ηράκλειο για τον 42χρονο Μάνο που «έσβησε» πρόωρα (Φώτο)
Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για τον Μάνο – «Έφυγε» κάνοντας αυτό που αγαπούσε
Δεν σταματούν οι μπαλοθιές στην Κρήτη - «Έβγαλαν» πιστόλια σε ρακοκάζανο
Θρήνος στην Τύλισο: Παιδάκι 2,5 ετών υπέστη ανακοπή καρδιάς και πέθανε
Στα μαύρα η Τύλισος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 2χρονη Εφραιμία που έσβησε στην αγκαλιά της μητέρας της
Τραγωδία σε παραλία της Κρήτης - Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
Τραγωδία στη Νέα Πέραμο: Σκότωσε τον αδερφό του με μαχαίρι
Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Ξυδάκη
Ποιοι παραγωγοί βγαίνουν εκτός επιλεξιμότητας και χάνουν τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ