Ηράκλειο: 25oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ηράκλειο: Τι είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στους Αστυνομικούς

03.04.2024, 14:02

Επί τάπητος η έλλειψη προσωπικού και το μεταναστευτικό 

Συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς του Ηρακλείου ανάμεσά τους η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου με προσωπικό καθώς στις τακτικές μεταθέσεις του 2024 διατέθηκε μόνο ένα άτομο την ώρα που συνταξιοδοτήθηκαν εννέα άτομα.

Οι ιδιαιτερότητες του Ηρακλείου 

Ακόμη οι συνδικαλιστές νομού, τόνισαν στον Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη το γεγονός ότι το Ηράκλειο έχει εκτός από τον τουρισμό κάθε καλοκαίρι και την ιδιαίτερη γεωμορφολογία των ορεινών περιοχών του, που για να ελεγχθούν απαιτείται περισσότερο προσωπικό ανά Αστυνομικό Τμήμα από ότι σε αστικές περιοχές αλλά και τις ιδιαιτερότητες συμπεριφορών του πληθυσμού σε κάποιες περιοχές.

Πότε θα έρθουν περισσότεροι αστυνομικοί 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθουν στο Ηράκλειο οι αποσπασμένοι αστυνομικοί προκειμένου να ενισχύσουν τα Αστυνομικά Τμήματα των Τουριστικών περιοχών χωρίς να είναι σαφής ο ακριβής αριθμός των αστυνομικών.

Όσον αφορά στις τακτικές μεταθέσεις ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού πανελλαδικά.

Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές 

Ερωτηθείς από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ηρακλείου για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές ο Υφυπουργός απάντησε πως λόγο της οικονομικής κρίσης κάποια πράγματα έμειναν πίσω και γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν το επόμενο διάστημα με νέα κονδύλια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε εξοπλισμό.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τόνισε επιπροσθέτως στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο το τεράστιο πρόβλημα με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, όπου εκτός από το Λιμενικό Σώμα και η αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσει την ώρα που το προσωπικό δεν επαρκεί. 

Διαβάστε επίσης:

Αγανάκτηση από τους αστυνομικούς Ηρακλείου λόγω της υποστελέχωσης των τμημάτων

Κρήτη: Ενίσχυση προσωπικού και μέσων για την αντιπυρική περίοδο (Βίντεο)

Σε απόγνωση οι αστυνομικοί Ηρακλείου – Ανάγκη ενίσχυσης αστυνομικών τμημάτων ενόψει τουριστικής περιόδου

Εν μέσω «συμπληγάδων» οι αστυνομικοί – Ενίσχυση ζητάει η Ελένη Βατσινά