Ηράκλειο: 33oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ιράν: Απειλεί το Ισραήλ εάν ανταπαντήσει στα πλήγματα

14.04.2024, 10:05

«Θα απαντήσουμε με περισσότερη δύναμη»

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα απαντήσει με περισσότερη δύναμη εάν το Ισραήλ ανταπαντήσει για τα πλήγματα με drones και πυραύλους αυτού του Σαββατοκύριακου, τα οποία η Τεχεράνη δήλωσε ότι έγιναν ως αντίποινα για το φονικό ισραηλινό πλήγμα εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, την περασμένη εβδομάδα.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάσει να ασκήσει το εγγενές της δικαίωμα αυτοάμυνας όταν απαιτείται», δήλωσε ο Πρεσβευτής του Ιράν και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί.

«Εάν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει ξανά οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση, η απάντηση του Ιράν θα είναι ασφαλώς ισχυρότερη και πιο αποφασιστική», πρόσθεσε ο Ιραβανί σύμφωνα με το CNNi.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι η επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό παραβίασε το διεθνές δίκαιο και οδήγησε στο θάνατο επτά Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων βασικών διοικητών του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Το Ιράν επικρίνει επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για «αποτυχία να υποστηρίξει τη διεθνή ειρήνη», επιτρέποντας στο Ισραήλ να «παραβιάζει» τους καθιερωμένους διεθνείς κανόνες και να «κλιμακώνει» τις περιφερειακές εντάσεις.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα πλήγματα σε στόχους που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία, στοχεύοντας συχνά αποστολές όπλων που φέρεται να προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, παράταξη προσκείμενη στο Ιράν.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 1ης Απριλίου, που κατέστρεψε ένα κτήριο του ιρανικού προξενείου στην πρωτεύουσα Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί, ενός ανώτατου διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης.