Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ισπανία: Πλημμύρισε αεροδρόμιο – Νερά έτρεχαν από το ταβάνι

11.06.2024, 22:06

Tα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στους πλημμυρισμένους διαδρόμους και το νερό έπεφτε από το ταβάνι στην αίθουσα αναμονής

Το νερό έπεφτε από το ταβάνι και τα αεροπλάνα ακινητοποιήθηκαν στους πλημμυρισμένους διαδρόμους στο αεροδρόμιο της Πάλμα, πρωτεύουσας της Μαγιόρκας, καθώς σφοδρή βροχόπτωση σάρωσε τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό σήμερα.

Η καταιγίδα σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο αεροδρόμιο Σον Σαντ Χοάν, το τρίτο μεγαλύτερο της Ισπανίας, καθώς ήταν «αδύνατον να λειτουργήσει με ασφάλεια», σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Aena.

Το αεροδρόμιο ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι πτήσεις προς τη Μαγιόρκα κατευθύνθηκαν προσωρινά σε άλλα αεροδρόμια, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε. Αργότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι το αεροδρόμιο ξαναρχίζει τη λειτουργία του, αφού η βροχή κόπασε.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΑΕΜΕΤ ανέφερε ότι ο σταθμός της στο αεροδρόμιο κατέγραψε βροχή σχεδόν 5 εκατοστών ανά ώρα, με αποκορύφωμα τα 9 εκατοστά σε λιγότερο από μία ώρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Χ δείχνουν νερό να πέφτει από το ταβάνι στον χώρο όπου βρίσκονται τα καταστήματα του αεροδρομίου, μουσκεμένους ταξιδιώτες με καλοκαιρινά ρούχα και κουβάδες τοποθετημένους στο πάτωμα. Σε άλλα πλάνα, αυτοκίνητα προσπαθούν να διασχίσουν το πλημμυρισμένο πάρκινγκ.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα πλάνα.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα έφτασε πέρυσι τα 31,3 εκατομμύρια, ρεκόρ όλων των εποχών. Το ηλιόλουστο νησί με τις γραφικές παραλίες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, ιδίως μεταξύ των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών.

Διαβάστε επίσης:

Η Ισπανία εδώ και δύο χρόνια βιώνει τα πιο ζεστά καλοκαίρια 

Ισπανία: Πρόστιμο «μαμούθ» σε τέσσερις αεροπορικές εταιρείες για χρέωση χειραποσκευών 

Μετεωρίτης έκανε… την νύχτα μέρα σε Ισπανία και Πορτογαλία (βίντεο)