Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ιταλική φοκάτσια με ντομάτα και ελιές

08.05.2024, 1:10

Αφράτη ζύμη και τέλειο άρωμα, ό,τι πρέπει για τη νηστεία

Η ιταλική συνταγή για φοκάτσια στο φούρνο είναι η ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για ένα νόστιμο σνακ και έχετε κουραστεί από τις συνηθισμένες πίτες.

Αυτή η συνταγή είναι επίσης ιδανική για την περίοδο της νηστείας και μπορείτε να την προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Οι φοκάτσια είναι αφράτες και αρωματικές, ενώ είναι εύκολες στην παρασκευή. Ίσως το μόνο που θα σας πάρει λίγο χρόνο είναι η αναμονή για το ζύμωμα. Παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα στο γευστικό και υφαντικό επίπεδο θα σας ανταμείψει.

Για τη σημερινή συνταγή, επιλέξαμε μυρωδικά, τοματίνια και ελιές.

Υλικά

  •  2 έως 2-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε αποξηραμένη ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • ψιλοκομμένα τοματίνια
  • ψιλοκομμένες ελιές

Εκτέλεση

  •  Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι, αλάτι, ζάχαρη, σκόρδο, μυρωδικά, πιπέρι και 1-1/2 φλιτζάνια αλεύρι.
  • Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια μαλακή ζύμη που κολλάει.
  • Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική,για περίπου 7 λεπτά και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, αλείφοντας το ζυμάρι παντού με λάδι.
  • Καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
  • Αφού το ζυμάρι φουσκώσει το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και το αφήνουμε ξανά να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά. Με τις άκρες των δακτύλων, κάντε αρκετές «τρύπες» πάνω από τη ζύμη.
  • Ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι, τοποθετήστε τις ντομάτες από πάνω και τις ελιές, το δεντρολίβανο και τα μπαχαρικά σας και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Συνταγή για σαλάτα με σύκα

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου