Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΙΤΕ: Βραβείο στη μνήμη του Γιώργου Γραμματικάκη

26.10.2023, 16:18

Για φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος

Με μια επίσημη ανακοίνωση το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) αποχαιρέτησε το Γιώργο Γραμματικάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 84 ετών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε να καταθέσει δωρεά υπέρ του Βραβείου εις μνήμην Γιώργου Γραμματικάκη για φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Γιώργος Γραμματικάκης υπήρξε εξαίρετος επιστήμονας και από τους κύριους διαμορφωτές της φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της επιστημονικής κοινότητας του νησιού. Με βιβλία του, που εκδόθηκαν από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης του ΙΤΕ, πέτυχε να καλλιεργήσει την αγάπη για την επιστήμη σε ευρύτερο κοινό, ενώ παράλληλα ενσάρκωνε το πρότυπο του διανοούμενου και του ενεργού πολίτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την είδηση του θανάτου του Γιώργου Γραμματικάκη, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και ομόφωνα αποφασίζει:

1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, το οποίο και να αποστείλει στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος, εκφράζοντας τα θερμότατα συλλυπητήριά του.
2. Να καταθέσει δωρεά υπέρ του Βραβείου εις μνήμην Γιώργου Γραμματικάκη
3. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.