Ηράκλειο: 27oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κ. Μητσοτάκης: 6.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών το 2024

22.10.2023, 12:35

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα για τις 6.500 προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Με ένα βίντεο στην πλατφόρμα του Tik-Tok απάντησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με τους μισθούς των γιατρών, ενημερώνοντας για την έγκριση του προγράμματος για το έτος 2024, που προσφέρει 65.000 θέσεις εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτές.

 

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @John Rambofmm ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Πριν από τις εκλογές είχα ανεβάσει ένα βίντεο για το ΕΣΥ και είχα δεσμευθεί για κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις. Με αφορμή λοιπόν την ερώτησή σας ήρθε η ώρα να σας πω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει να τις εφαρμόζουμε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πρώτα και κύρια πριν από λίγες ημέρες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2024. Έτσι, μέσα στο 2024, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα προσληφθούν 6.500 γιατροί και νοσηλευτές που θα στελεχώσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».

«Μου λέτε συχνά ότι μισθοί των γιατρών και νοσηλευτών είναι χαμηλοί και έχετε δίκιο, γι’ αυτό να σας πω για τα μέτρα τα οποία έχουμε ήδη εφαρμόσει:

  • Αύξηση των μισθών των γιατρών μας κατά 10%
  • Επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και Αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ τον μήνα
  • Επιπλέον επίδομα 250 ευρώ το μήνα σε γιατρούς ΕΚΑΒ
  • Επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται σε νησιά
  • Αύξηση επιδόματος επικινδυνότητας σε νοσηλευτές στα 200 ευρώ το μήνα
  • Επιπλέον 1.200 ευρώ του μισθού για μετακίνηση στα νησιά

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμη, τα οικονομικά κίνητρα που δίνονται στους νέους γιατρούς που επιλέγουν την παθολογία και τη γενική ιατρική.

«Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό! Αποφασίσαμε να δώσουμε γενναία οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς μας, οι οποίοι θα επιλέξουν την παθολογία ή τη γενική ιατρική ως ειδικότητα. Θα αφορά συνολικά 2.500 νέους γιατρούς. Είναι παιδιά τα οποία σπούδασαν εδώ και τώρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα μας για να υπηρετήσουν δύο ειδικότητες, την παθολογία και τη γενική ιατρική που είναι τόσο κρίσιμες για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τέλος, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να φτιάξουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε 96 νοσοκομεία και να επισκευάσουμε συνολικά 156 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε βίντεο που θα αφορά τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Πηγή: ERTNEWS