Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Καιρίδης για μεταναστευτικό: Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς την κοινωνία της Κρήτης

02.04.2024, 14:50

Οι αναφορές του υπουργού Μετανάστευσης και ασύλου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει και στην Κρήτη τον μηχανισμό που εφαρμόζεται σε άλλες περιοχές της χώρας και ο οποίος προβλέπει την δημιουργία όλων των αναγκαίων συνθηκών για την προσωρινή φιλοξενία των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν με πλοιάρια στη χώρα, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη και τους τοπικούς φορείς, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και τις πιέσεις που δέχεται η Κρήτη.

«Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα, η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό του νησιού έχοντας ως προτεραιότητα τη διαχείριση του προβλήματος. Οι Κρητικοί θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια και τίποτα δεν θα γίνει χωρίς την τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού λόγω και του τουρισμού.

Μέτρα για να είμαστε προετοιμασμένοι

«Οι ροές προς την Κρήτη είναι μικρές, όπως πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα και να είμαστε προετοιμασμένοι. Οι μηχανισμός και το σύστημα υπάρχει, ώστε να διαχειριστούμε το πρόβλημα αν διογκωθεί. Όσοι έρχονται καταγράφονται και ταυτοποιούνται, δεν θα επιτρέψουμε να διοχετεύονται αυτοί οι άνθρωποι σε πάρκα και πλατείες, θα προστατέψουμε την τουριστική εικόνα της Κρήτης», σημείωσε ο κ. Καιρίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τον τελευταίο μήνα υπήρξε μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας σε ποσοστό 80%, υποσχέθηκε ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και στάθηκε ιδιαίτερα στην σωστή προετοιμασία. «Ο πρωταρχικός στόχος του Λιμενικού Σώματος είναι η διάσωση της ανθρώπινης ζωής», τονίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν στην επιχειρησιακή διαχείριση των ροών του Ανατολικού Αιγαίου από αυτές που έρχονται προς την Κρήτη.

Οι αφίξεις παράτυπων αλλοδαπών στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Οι αφίξεις παράτυπων αλλοδαπών στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα.

«Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, πρέπει να δούμε την κατάσταση σοβαρά και ψύχραιμα. Υπάρχουν εθνικοί πόροι αλλά και ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε επίσης

Σκάφος του Λιμενικού σπεύδει νότια της Γαύδου για νέα καραβιά μεταναστών

Συνάντηση Καλοκαιρινού με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού

Δήμος Ηρακλείου: Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *