Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Καλαμάκια με vegan nuggets από τον Άκη Πετρετζίκη

11.01.2024, 6:21

Εύκολα και υγιεινά

Αν ψάχνετε μια εύκολη και πεντανόστιμη vegan συνταγή, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε καλαμάκια με vegan nuggets και λαχανικά, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τα nuggets

  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 300 γρ. vegan nuggets

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο
  • ½ ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
  • πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ., και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι στο σχαροτήγανο, ακουμπώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και μεταφέρουμε όλες τις φέτες στο ταψί.
  • Κόβουμε τη μελιτζάνα πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ., και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε τις φέτες της μελιτζάνας στο σχαροτήγανο, ακουμπώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και μεταφέρουμε όλες τις φέτες στο ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Προσθέτουμε στο ταψί τα vegan nuggets, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Στον μισό χρόνο γυρνάμε τα nuggets, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και καρφώνουμε τα λαχανικά και τα nuggets εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και τα ανοίγουμε.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια καρφώνοντας ένα μαχαίρι, και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα τους, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, και την σπάμε με το μαχαίρι σε κομμάτια.
  • Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια και το μπολ με τη σάλτσα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και φρυγανισμένο ψωμί.